ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Preotul Dan Damaschin de la biserica Maternității Cuza Vodă Iași și-a dorit ca de Sărbători să ajute peste 1000 de copii nevoiași din satele învecinate. Să-i îmbrace și să-i încalțe și să le dea o masă îmbelșugată sărmanilor pentru care Moș Crăciun nu a existat niciodată.

De ce 1000 de copii? „Am zis să fie o cifră rotundă. Și asta pentru că sunt mulți copii care au nevoie de ajutor”, spune preotul Dan Damaschin. „Dacă copilul meu de acasă își dorește o jucărie care să fie în top, marea parte a copiilor nu doresc decât să meargă la școală și să aibă o pereche de ghete călduroase. Ȋncercăm să împlinim visele unor copii.”

 
Așa arată încălțările cu care ei vin la școală. „Dragi creștini, vă puteți imagina faptul că în 2016, 90% din cei 500 de copii ai unei școli din România vin la școală uzi leoarcă, și nu pentru că i-a prins ploaia sau au fost la o bulgăreală?”, scria preotul Damaschin, pe pagina sa de facebook.

 
Pentru acești copii, preotul Damaschin a cerut ajutorul enoriașilor. Iar oamenii s-au mobilizat și cadourile s-a strâns, mână de la mână. 

 
„Noi, ghetuțele, gecile, jucăriile, pasta de dinți, periuțele, șampoanele și milioanele de granule de detergent, ne-am hotărât: plecăm la copii! Curățam depozitele, devalizăm băncile, golim magazinele și cucerim copilașii. Deocamdată, doar de sărbători. Dar, în complicitate cu dumneavoastră, nesătuilor de milostenie și fapte bune, sperăm pentru totdeauna”, anunța, acum câteva zile, preotul Damaschin.

Miercuri, voluntarii au pregătit pachetele pentru copii. 

 
Iar ieri și azi, pentru toate darurile primite, o geacă nouă și călduroasă, niște ghetuțe întregi, prin care nu mai intră frigul și apa, copiii au muțumit așa cum s-au priceput și ei.