ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Peste 17.000 de români au mers la Palatul Regal, în ultimele 24 de ore, pentru a se reculege la catafalcul Regelui Mihai, așteptând la cozi câteva ore. Palatul Regal a rămas deschis toată noaptea, iar vineri dimineață erau în continuare la rând sute de persoane, anunță Ziua de Cluj.

n noaptea de joi spre vineri, Palatul Regal a rămas deschis pentru ca toți cei aflați la cozi să poată să îi aducă un ultim omagiu Regelui Mihai, iar mii de oameni au trecut pe la catafalcul Majestății Sale. Cu flori și cu lumânări în mână, oamenii au stat la rând până la opt ore, coada întinzându-se până la Sala Palatului, pe mai multe rânduri.

Printre cei aflați la rând sunt și oameni veniți din alte județe, unii fiind îmbrăcați în costume populare. "Este atâta lumea aici. Este puțin prea târziu, pentru că regele nu mai este. Toată lumea a venit aici pentru regele nostru", a spus o femeie.

Pe parcursul nopții, Garda de Onoara s-a schimbat de mai multe ori.

Angajați ai Direcției Generale de Asistență Socială au împărțit ceai și supă oamenilor care au așteptat la rând la Palatul Regal, joi noapte, pentru a aduce un omagiu Regelui Mihai.

Vineri dimineață, sute de oameni așteptau în continuare la rând pentru a se putea reculege la catafalcul regelui Mihai.

Trandafiri, lalele, crini sau crizanteme albe împodobesc întreg gardul al Palatului Regal. Mii de candele aprinse, coroane de flori și mesaje: "Stelele să vă lumineze drumul! Rămas bun, Majestate! Prințul Nicolae, rege al României!".

Sicriul cu trupul neînsuflețit al regelui Mihai a fost adus în țară miercuri, la ora 11.00, cu o aeronavă militară care a aterizat pe Aeroportul Henri Coandă, unde a avut loc o slujbă religioasă. De la aeroport, sicriul cu trupul neînsuflețit al Majestății Sale a fost transportat la Castelul Peleș, unde a rămas pentru câteva ore, apoi a fost adus la București și așezat în Sala Tronului de la Palatul Regal, unde va rămâne până sâmbătă, ziua în care va avea loc înmormântarea, la noua catedrală Episcopală de la Curtea de Argeș.