Șase români, suspectați de trafic de persoane, au fost arestați după ce poliția irlandeză a descoperit alți 23 de cetățeni români care trăiau în condiții de sclavie modernă într-o casă la Castletown, în comitatul Meath, scrie presa irlandeză citată de News.ro, știre preluată de hotnews.ro.

Românii au fost eliberați după ce unul dintre ei a reușit să scape din casă și să alerteze poliția. În urma unei percheziții, au fost arestați trei bărbați și trei femei, cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani, care sunt tot români. 

Cele 23 de persoane eliberate de poliție lucrau pentru o firma locală de gestionare a deșeurilor, iar salariile le erau plătite într-un cont bancar controlat de cei șase. Potrivit poliției, angajatorul nu era la curent cu faptul că acest cont era controlat de bandă și nici cu condițiile în care trăiau angajații. 

Primele elemente ale anchetei arată că toți cei 23 de români au fost angajați prin intermediul unei agenții de recrutare, iar poliția urma să interogheze personalul de la agenție pentru a stabili ce știa despre plata și condițiile de trăi ale românilor.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews