ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Șase români, suspectați de trafic de persoane, au fost arestați după ce poliția irlandeză a descoperit alți 23 de cetățeni români care trăiau în condiții de sclavie modernă într-o casă la Castletown, în comitatul Meath, scrie presa irlandeză citată de News.ro, știre preluată de hotnews.ro.

Românii au fost eliberați după ce unul dintre ei a reușit să scape din casă și să alerteze poliția. În urma unei percheziții, au fost arestați trei bărbați și trei femei, cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani, care sunt tot români. 

Cele 23 de persoane eliberate de poliție lucrau pentru o firma locală de gestionare a deșeurilor, iar salariile le erau plătite într-un cont bancar controlat de cei șase. Potrivit poliției, angajatorul nu era la curent cu faptul că acest cont era controlat de bandă și nici cu condițiile în care trăiau angajații. 

Primele elemente ale anchetei arată că toți cei 23 de români au fost angajați prin intermediul unei agenții de recrutare, iar poliția urma să interogheze personalul de la agenție pentru a stabili ce știa despre plata și condițiile de trăi ale românilor.