30 persoane, între care teologi, avocați, lideri ai societății civile, dar și oameni politici, au semnat o declarație manifest prin care cer urgentarea organizării referendumului pentru modificarea Constituției României privind definirea conceptului de familie, informează Știri de Sibiu.

De asemenea, semnatarii afirmă că susțin „toate organizațiile care militează pentru protejarea vieții, a Marșului pentru Viață”, dar și „educația religioasă și cea pentru sănătate fizică și morală în școlile românești!”

Inițiatorul declarației a fost Sorin Cigher, pastor baptist, iar printre semnatari se regăsesc teologi de toate confesiunile, senatorul Titus Corlățean, teologul Mihail Neamțu, avocatul Daniel Poșta sau comisarul șef al IPJ Hunedoara, Florin Bolosin.

Iată textul manifestului:

Declarație manifest Sibiu – 2018

„Sub pretextul acceptării diversității, suntem martorii propagării forțate a ideologiei de gen, răsturnării valorilor etico-morale care au constituit până mai ieri pilonii unei societăți sănătoase.

Asistăm la o deformare a termenilor legați de libertăți și drepturi și ni se oferă subtil realități care țin de îngrădire și limitare în exprimare. Românul încă mai crede în celula de bază a societății, în conceperea, nașterea, educarea și formarea copilului în cadrul familiei pentru perpetuarea unor generații stabile. Viitorul României este asigurat doar dacă se respectă aceste concepte simple, fundamentale.

Credem că viața este darul lui Dumnezeu, de la concepere până la moartea naturală. Susținem toate organizațiile care militează pentru protejarea vieții, a Marșului pentru Viață. Credem că orice atentat la viață este îndreptat spre Creatorul nostru!

Credem că omul poartă chipul Creatorului și nimeni nu este în măsură să-l pervertească, în orice formă ar fi aceasta. Milităm pentru însușirea valorilor moral-creștine printr-o educație echilibrată, pentru dezvoltarea într-un cadru armonios, în familie, începând din fragedă copilărie, și ulterior în societate. Ne dorim generații mature, care să-și cunoască originile fundamentale și care să fie protejate de noile ideologii ,,tolerante”. Nu putem accepta deviza conform căreia putem distruge toate libertățile de dragul libertății. 

Considerăm că libertatea este un drept fundamental al fiecărui cetățean și nimeni nu ne poate obliga să acceptăm ceva care este împotriva naturii umane! Ne opunem încercării de a ne obliga copiii să asiste la activități care sunt contrare libertății lor de conștiință.

Suntem adepții dezvoltării parteneriatelor în spiritul armoniei și al colaborării eficiente, dar nu cu orice preț. Dorim să ni se respecte și să respectăm dreptul la opinie, dar nu prin impunere și etichetare. Cerem să ni se accepte identitatea, personalitatea și convingerile moral-creștine pe care ni le-am însușit și le transmitem generațiilor viitoare.

Susținem educația religioasă și cea pentru sănătate fizică și morală în școlile românești! 
Sprijinim Coaliția pentru Familie și proiectele derulate de către aceasta. Ne dorim urgentarea organizării referendumului pentru modificarea articolului 48 din Constituția României, care cere definirea corectă a căsătoriei ca fiind uniunea dintre „un bărbat și o femeie”. Din această perspectivă, susținem în egală măsură eforturile Grupului Parlamentar Ecumenic și Evanghelic de Rugăciune pentru finalizarea procedurilor și a aprobării în Parlamentul României a proiectului de revizuire a Constituției României. 

Susținem Platforma Împreună care promovează implementarea în România a unor principii curate, sănătoase pentru un viitor binecuvântat.
Ne dorim o țară sub lucrarea proniei divine și facem tot ce ne stă în putere pentru a nu fi martorii trădării Creatorului, acceptând lucruri care distrug viața și familia, ci trăind în armonie, dialog și respectându-ne semenii!”
Așa să ne ajute Dumnezeu!”

Semnatarii:

1. Pr.conf.univ.dr. Necula Constantin Valer, Facultatea de Teologie Ortodoxă ,,Andrei Șaguna” Sibiu
2. Stânea Timotei, președinte Comunitatea Bisericilor Creștine Baptiste Sibiu
3. Lect. univ.dr. Brie Ioan, rector al Institutului Teologic Penticostal București
4. Coșa Ioan, preot protopop Biserica Ortodoxă Sibiu
5. Virgil Achihai, președintele Uniunii Bisericilor Creștine după Evangheliei din România, secretarul general al Alianței Evanghelice din România
6. Gheorghiu Mihai, scriitor
7. Dr.Burtic Daniel, director Radio Vocea Evangheliei Oradea
8. Varro Alexandru, protopop vicar Biserica Reformată Sibiu
9. Conf.dr.Moldovan Sebastian, președinte Asociația „ProVita” Sibiu
10. Vasile Cătălin, președinte Asociația „ProdocensMedia” România
11. Giurgiu Cristina, director Radio Vocea Evangheliei Sibiu
12. Dr. Negrea Alina, președinte Asociația ,,Prietenii Anastasiei” Sibiu
13. Corlățean Titus, senator
14. Drd. Dădărlat Alexandru, președinte Asociația ,,Seminarium Transsilvanicum” Sibiu
15. Gheorghe Daniel, deputat
16. Ghizelea Daniel, președinte Asociația ,,Speranță pentru Apuseni” Abrud
17. Săcrieru Ana Corina, avocat
18. Lect. univ.dr. Morcan Oana, președinte Asociația ,,Șansa Schimbării” Arad
19. Moldovan Dorin, președinte Fundația Umanitară ,,Eben Ezer” Arad
20. Profesor dr. Cîmpean Radu, pastor al Bisericii Creștine Baptiste Betania Sibiu
21. Bolosin Florin, comisar șef, Poliția Română, IPJ Hunedoara
22. Drd. Dupu Cătălin Ioan, scriitor și conferențiar, București
23. Tirla Iosif, pastor Biserica Penticostală Emanuel Sibiu
24. Dobrin Elena, director Grădinița Samariteanul Sibiu
25. Mihail Neamțu, scriitor
26. Șoldan Gianina, asistent social, Asociația MAMA Sibiu
27. Lect. univ. dr. Dobrin Teodor, președinte Societatea Misionară ,,Pacea” Sibiu
28. Dr. Solomon Adelaida Simina, medic specialis medicină internă Sibiu
29. Poșta Daniel, avocat UBR Sibiu
30. Teodeisca Nicoleta, președinte Asociația ,,Hope Nikol” România 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews