ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Moravița - I.T.P.F. Timișoara au depistat în zona de competență 32 de cetățeni din Irak,  informează Poliția de Frontieră.

Azi dimineață, în jurul orei 5:00, polițiștii de frontieră de la Moravița (Timiș), în timp ce desfășurau misiunile de supraveghere și control în zona de competență, au depistat pe raza localității de frontieră Lățunaș, la aproximativ 1000 m de granița cu statul vecin, 32 de persoane ce nu își justificau prezența în acea zonă. Acestea au fost conduse la sediul poliției de frontieră pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că grupul era format din 14 bărbați și 10 femei, cu vârste cuprinse între 18 și 50 de ani, respectiv opt copii, cu vârste cuprinse între 4 și 12 ani. Persoanele, cetățeni din Irak, au declarat că au încercat să treacă frontiera din Serbia în România cu intenția de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale ce se impun.

Totodată, vor fi anunțate autoritățile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului și punerii în aplicare a acordului de readmisie.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews