Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Moravița - I.T.P.F. Timișoara au depistat în zona de competență 32 de cetățeni din Irak,  informează Poliția de Frontieră.

Azi dimineață, în jurul orei 5:00, polițiștii de frontieră de la Moravița (Timiș), în timp ce desfășurau misiunile de supraveghere și control în zona de competență, au depistat pe raza localității de frontieră Lățunaș, la aproximativ 1000 m de granița cu statul vecin, 32 de persoane ce nu își justificau prezența în acea zonă. Acestea au fost conduse la sediul poliției de frontieră pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că grupul era format din 14 bărbați și 10 femei, cu vârste cuprinse între 18 și 50 de ani, respectiv opt copii, cu vârste cuprinse între 4 și 12 ani. Persoanele, cetățeni din Irak, au declarat că au încercat să treacă frontiera din Serbia în România cu intenția de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale ce se impun.

Totodată, vor fi anunțate autoritățile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului și punerii în aplicare a acordului de readmisie.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews