ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Peste 350 de soldaţi americani însoţiţi de 80 de vehicle vor pleca în "Marşul Cavaleriei", un exerciţiu care va avea loc pe un traseu de 400 de kilometri, din Dobrogea până la baza de Cincu din judeţul Braşov.

În exerciţiu vor fi implicaţi 1500 de militari din Canada, Marea Britanie, România şi SUA, cu aproximativ 200 de mijloace de luptă.
 
"Marşul Cavaleriei demonstrează legăturile temeinice dintre Statele Unite ale Americii şi România, puterea Alianţei Nord-Atlantice şi importanţa interoperabilităţii militare”, a spus colonelul Steve Warren, purtătorul de cuvânt al Pentagonului pentru www.defensenews.com
 
Deplasarea trupelor americane prin România, sub ochii opiniei publice, vrea să constituie un mesaj de sprijin adresat nu doar României, ci şi celorlalţi aliaţi. 

"Scopul acestei misiuni este reasigurarea aliaţilor noştri din NATO, în special a României", a subliniat locotenent - colonelul Theodore A. Johnson, comandantul Escadronului 2.

Nu toată tehnica militară americană destinată exerciţiului de la Cincu va ajunge acolo pe şosea. O parte dintre vehicule sunt îmbarcate la Kogălniceanu pe vagoane - platformă de cale ferată, urmând să ajungă la Cincu într-un tren special.