ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


39 de refugiați sirieni au fost găsiți duminică într-o localitate din Maramureș. 28 dintre ei se adăposteau într-o casă părăsită, anunță Digi 24.

Dintre cei 39 de cetățeni sirieni care au fost descoperiți, duminică, în localitatea Asuaju de Jos din județul Maramureș 28 au fost localizați într-o casă părăsită iar 11 într-o pădure unde se ascundeau de autorități.

Este vorba de mai multe familii cu copii care au cerut azil politic în România. O parte dintre ei au ajuns deja în centrul de plasament din Șomcuta Mare. Acolo vor ajunge și restul, în următoarele ore.

Polițiștii fac cercetări și vor să afle cum ajuns acești refugiați în România, cine i-a adus și cine i-a ajutat.

„Pe raza localității Asuaju de Jos au fost depistați 39 de cetățeni străini, care nu aveau asupra lor niciun document de indentitate și nu își puteau justifica prezența pe raza localității. Se fac cercetări în colaborare cu celalalte instituții pentru a se stabili cum au ajuns migranții pe raza localității”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș, Florina Meteș.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews

ADEVĂRATUL motiv pentru care refugiații ajunși în Macedonia au refuzat ajutoarele Crucii Roșii