Preotul ieșean Dan Damaschin organizează pentru al XII-lea an consecutiv proiectul umanitar „Grăuntele de lumină”. Astfel, părintele Damaschin, preot misionar la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași își propune să ajute înainte de Paști, prin intermediul Asociației Glasul Vieții, 2.000 de copii necăjiți din județul Iași. 

Începând cu luna martie, preotul și voluntarii săi caută donatori interesați să sprijine copii din familii numeroase astfel încât, de Paști, cei mici să aibă îmbrăcăminte nouă și mâncare pe masă. Lista copiiilor care au nevoie de ajutor poate fi consultată online pe pagina de Facebook a preotului. Pentru pachetul fiecărui copil, Damaschin a estimat o cheltuială de 205 lei pentru îmbrăcăminte, încălțăminte, jucării și alimente. 

Conform ultimelor informații apărute pe pagina Facebook a părintelui Damaschin,  din cei 2,000 de micuți necăjiți doar 397 de copilași din lista inițială nu și-au găsit încă donator și mai sunt doar 10 zile până la Paști. Colete au fost comandate pentru toți copiii, dar părintele are nevoie de ajutor financiar pentru achitarea acestora.   

„397 de copilași din tabelul nostru nu și-au găsit încă donator și mai sunt doar 11 zile până la Paște. Noi am comandat colete pentru toți, dar nu știu cum ne vom descurca cu plata acestora. Printre cele 397 de suflețele se numără și cei opt copilași ai Florentinei. V-am povestit noi despre ei și căsuța lor pe care, cu multa trudă și bănuți am pus-o la punct în două zile. Acum, când mai avem doar un pas până la tăierea panglicii, pare că am dat de cea mai grea parte. Căminul lor are multe nevoi: un aragaz, o butelie, cărămidă pentru sobă, ba chiar și de un meșter care să ne monteze mobila la fața locului, mai bine zis sa ne facă un dulap încăpător, la zece suflete se adună ceva haine de ordonat în șifonier. Dacă știți pe cineva care ne poate ajuta cu toate acestea, dați-ne de veste. Noi vă vom fi veșnic recunoscători și cu siguranță vă veți câștiga și un loc în inima unor oameni greu încercați de viață”, este mesajul scris de părinte pe pagina sa de Facebook.
 
Persoanele interesate să sprijine acest proiect pot face donații folosind detaliile de mai jos:
 
ASOCIATIA ,,GLASUL VIETII”
BANCA TRANSILVANIA
RO64BTRLRONCRT00W8759401 (RON)
COD SWIFT BTRLRO 22
RO49BTRLEURCRT00W8759401 (EURO)
RO89BTRLUSDCRT00W8759401 (USD)
Există subconturi și pentru celelalte valute CHF, CAD, LIRE, DKK,etc.
Paypal: pr.dandamaschin@yahoo.com
MoneyGram, Western Union, RIA – Tarniță Adrian Iulian
Coletele pot fi trimise pe adresa:
Biserica Maternitatii Cuza-Voda Iasi, Str. Cuza-Voda, Nr. 34, Iași.


 
 


Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews