ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În aceasta dimineață, în jurul orei 07:30, la P.T.F Nadlac II - Csanadpalota s-a prezentat la ieșirea din țară cetățeanul turc Gulafer C., în vârstă de 44 de ani, la volanul unui automarfar, în care erau transportate materiale textile din Turcia cu destinația Germania.   

În baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunțit asupra mijlocului de transport, ocazie cu care au descoperit, ascunse în compartimentul marfă al autocamionului, 42 persoane - 25 bărbați, 11 femei și 6 minori.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că cei în cauză sunt cetățeni din Irak, Siria și Insulele Comore, cu vârste cuprinse între 7 și 57 de ani, majoritatea fiind solicitanți de azil în țara noastră. La cercetări, conducătorul auto a declarat că nu are cunoștință despre modul în care persoanele în cauză s-au ascuns în camion, pe timpul călătoriei el staționând în mai multe parcări. 
 

 
Totodată, persoanele ascunse au declarat că doreau să ajungă în Spațiul Schengen și au recurs la această metodă deoarece nu aveau o viză care să le permită acest lucru.
 
Polițiștii de frontieră au întocmit persoanelor ascunse acte de urmărire penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar șoferului turc – dosar pentru trafic de migranți, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.