ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


România urmează să primească peste 70.000 de refugiați, scrie europarlamentarul Laurențiu Rebega pe contul său de Facebook. Acesta a expus câteva idei legate de revizuirea sistemului de alocare a refugiaților străini în Europa.

„Cine nu primește, plătește! - noul slogan al UE

Parlamentul va începe negocierile cu guvernele UE privind revizuirea sistemului Dublin. Trei idei de bază îmi rețin atenția. Prima, țara de acces nu mai este automat responsabilă de procesarea cererilor de azil. A doua, toate statele UE trebuie să accepte să își asume responsabilitatea pentru a primi o parte din azilanți. A treia, cei care refuză riscă să piardă fondurile europene. Ce se vrea? Un singur lucru: impunerea statelor membre să-și primească cota de azilanți stabilită de UE. Așa zisa asumare a responsabilității în numele solidarității comune.

Noul algoritm de calcul a numărului de solicitanți de azil pe care țările membre sunt obligate să îi primească ar fi pentru România o CATASTROFĂ. La un calcul rapid, peste 73.000 de azilanți ar urma să revină statului român! O cifră imposibil de onorat în raport cu posibiltățile țării noastre. Și nu vorbim aici decât despre cei care sunt deja intrați în UE. Dar, cu siguranță, solicitanții de azil se vor înmulți vertiginos în anii ce vin.

UE are deja un nou slogan: Cine nu primește, plătește! Ce? Cât? O contribuție de „solidaritate” de 250 000 EUR pentru fiecare solicitant neacceptat!

Am spus și o repet: acest mecanism nu va funcționa niciodată, pentru că solidaritatea impusă nu va funcționa niciodată! Cetățenii știu că această criză creată artificial are în spatele său interesele particulare ale unora pentru care trebuie să plătească alții!", a scris Laurențiu Rebega.