ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La scurt timp după ce liderii PSD au adoptat o rezoluție în care denunță existența unui așa numit „Stat Paralel și Ilegitim” care, în opinia lor, încearcă să preia controlul asupra puterii politice, pe internet a apărut un site cu adresa www.statulparalel.ro care răspunde la întrebarea „ce este statul paralel”. Printre răspunsurile oferite se numără: „statul paralel este compus din toți politicienii și toți demnitarii care te fură. Și care apoi îți râd în față”, „statul paralel sunt cei care îsi bat joc de ține. De viața ta, de munca ta, de banii tăi”, „statul paralel este statul hoților care îți fură viitorul” sau „statul paralel este statul politicienilor care îți promit că îți va fi mai bine. Dar de fapt întotdeauna le este doar lor bine”.

„Întrebare: Ce este statul paralel? Răspuns: Statul paralel sunt cei care îsi bat joc de ține. De viața ta, de munca ta, de banii tăi. În fiecare zi tu muncești jumătate din timp pentru a-ți putea plăti mâncarea, casa, a merge în vacanțe, a ține copiii la școală. Poate reușești să pui deoparte și ceva pentru tine. Restul timpului îl muncești pentru plata taxelor și impozitelor. Dacă ești nemulțumit de ce primești în schimb, află că de vină este statul paralel. Statul paralel își bate joc de tine. De noi toți”, se arată pe pagina site-ului www.statulparalel.ro.

Descrierea așa-zisului stat paralel continuă cu cei care îl compun.

„Statul paralel este compus din toți politicienii și toți demnitarii care te fură. Și care apoi îți râd în față. Este compus din cei care au vile și case de vacanță de mii de metri, deși au ocupat sinecuri la stat toată viața, unde au profitat de munca altora și și-au urmărit interesele personale. Este compus din cei care au obținut diplome de doctorat pe nedrept, deși ei nu știu să vorbească. Este compus din cei care își fac vacanțe în țări exotice, deși salariul lor nu le-ar permite acest lucru. Este compus din cei care își numesc în funcții bine-plătite copiii. Este compus din cei care fură banii de medicamente sau cei pentru educația copiiilor tăi. Este compus din cei care fac bani mulți din afaceri cu statul, prin fraudă și prin corupție. Este compus din cei care fură terenuri și case și insule din patrimoniul acestei țări. Este compus din cei care obțin comisioane din toate achizițiile publice. Este compus din cei care își acordă drepturi speciale în raport cu restul cetățenilor”, se mai arată pe site-ul respectiv.

„Statul paralel este statul hoților care îți fură viitorul. Statul paralel este statul politicienilor care îți promit că îți va fi mai bine. Dar de fapt întotdeauna le este doar lor bine. Ce poți face că să scapi de statul paralel? 1. Mergi la vot! 2. Gândește-te pe cine alegi! 3. Trage-i la răspundere pentru cea ce fac și pentru ce ți-au promis! 4. Informează-te! Urmărește jurnaliștii de investigații!”, se încheie descrierea așa-zisului stat paralel de pe site-ul www.statulparalel.ro.

Site-ul a apărut după ce liderii PSD, reuniți vineri în ședința Comitetului Executiv Național (CExN) la Băile Herculane, au adoptat în unanimitate o rezoluție în care denunță existența unui așa numit „Stat Paralel și Ilegitim” care, în opinia lor, încearcă să preia controlul asupra puterii politice și care reprezintă un pericol de natură să îngrijoreze opinia publică.

Ei îl acuză pe președintele Klaus Iohannis că, prin lispa sa de reacție, este complice la numeroasele încălcări ale Constituției de către exponenții așa-zisului „Stat Paralel și Ilegitim” și că șeful statului își încalcă una dintre principalele atribuții constituționale, și anume vegherea la respectarea legii fundamentale și la buna funcționare a autorităților statului.