ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Maria Elisa Pălimaru care a luat la Bacalaureat nota 9,96, clasându-se pe locul trei în județul Vaslui, a impresionat datorită perseverenței sale.

Tânăra absolventă de liceu nu s-a lăsat învinsă de greutăți și și-a continuat drumul spre visul său.

După ce a devenit mamă în clasa a-XII-a, fiind nevoită să se descurce și cu fetița ei și cu școala, eleva și-a impresionat familia și profesorii după ce a ieșit a treia în județul său la BAC.

Aceasta povestește că nu i-a fost ușor, dar nu a vrut să renunțe.

”A fost dramatic, tragic. M-am simțit prost, am simtit că am dezamagit. Părinții mei aveau alte așteptări și a apărut sarcina. A fost greu pentru că m-am mărit deodată. Nu mai puteam face activități. Nu eram menajată. Făceam treaba acasă, trebuia să învăț, apoi să merg la școală. Nu am vrut sub nicio formă să renunț sau să îngheț anul școlar. Mi-ar fi fost greu sa revin în ritm”, povestește Maria, potrivit Adevărul.

Maria a născut în luna decembrie, continuând să meargă la școală până în ultima lună de sarcină, dar și după ce a adus-o pe lume pe fetița sa.

”Am mers la școală și am vorbit cu profesorii. Toți au spus că nu este nicio barieră, ea trebuie să își continue studiile, că este un copil bun și noi să o susținem. Mie mi-a fost greu, oamenii la țară au prejudecăți. A fost greu la început. După ce a născut fetița, totul a fost normal. Trebuia să fim realiști, cu picioarele pe pămant. Eu am facut o depresie, am mers la psiholog, așa sunt mamele. Soțul meu a suportat mai ușor. Toate lacrimile mele s-au transformat acum în bucurie”, mărturisește Daniela Pălimaru, mama Mariei.

Fata își dorește să devină arheolog și vrea să dea la Facultatea de Istorie, dar nu știe sigur dacă această cale o va alege din cauza faptului că nu este un domeniu prea bine plătit.

„Prima mea optiune este Istorie, la Arheologie, deși nu știu dacă pot face asta cu adevarat. Intervine și situația financiară, din ce stiu nu este un domeniu foarte bine platit. Eu am speranțe mari pentru că piața este plină de avocați, economiști, domenii bine plătite, mulți se duc spre ele. La un moment dat, piața va fi plină. Îmi doresc să fac altceva, să fiu diferită. Mi-a plăcut să fiu diferită”, afirmă Maria Pălimaru.