ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Andrei Matei, fost fotbalist al Rapidului în sezonul 2012-2013, s-a stins din viață la doar 34 de ani după lupta cu o boală necruțătoare neurodegenerativă. Anunțul a fost făcut de clubul din Giulești.

„Cu mare tristețe, vă anunțăm că Andrei Matei, fostul jucător al Rapidului, a pierdut lupta cu o boală necruțătoare și s-a alăturat Galeriei din Ceruri, la numai 34 de ani! Andrei a fost crescut în pepiniera Rapidului și a jucat trei meciuri pentru prima echipă, în sezonul 2012/2013. Condoleanțe familiei și prietenilor!”, a anunțat clubul Rapid București, potrivit stiripesurse.ro

A avut scleroză laterală amiotrofică

Fostul mijlocaș giuleștean a fost depistat în urmă cu trei ani cu SLA (Scleroza laterală amiotrofică), doctorii recomandându-i să facă urgent un transplant de celule stem, în Thailanda, costul acestui transplant ridicându-se la 30.000 de dolari.

Căpitanul formației Rapid, Cristian Săpunaru, câștigător al Europa League cu FC Porto (1-0 cu Braga, la Dublin, în 2011), a scos la licitație două dintre tricourile originale purtate la formația portugheză, pentru a-l ajuta pe Andrei Florian Matei.

„Sunt două tricouri din perioada în care eram la Porto. Mă despart de ele pentru că cineva are nevoie de ajutor. Nu mai contează ce înseamnă pentru mine tricoul atât timp cât poate să ajute pe cineva”, a declarat căpitanul Rapidului pentru Știrile Pro TV, în urmă cu 2 ani.

Legături între bolile neurodegenerative și vaccinurile Covid

În iulie 2022, Active News scria despre cazul unui bărbat în vârstă de 53 de ani din SUA, care, în urma primirii vaccinului Moderna COVID-19, a dezvoltat scleroză laterală amiotrofică (boala în urma căreia a murit și tânărul fotbalist român), o boală incurabilă și fatală care ucide treptat neuronii motori ai unei persoane. Această boală apare de regulă la bărbați în grupa de vârstă între 55 și 75 de ani. Prin urmare, este foarte neobișnuit ca ea să apară la o vârstă de 34 de ani.

Dr. Stephanie Seneff, cercetător științific cu calificări superioare la Institutul de Tehnologie din Massachusetts (MIT), a vorbit în mai multe rânduri despre cercetările sale cu privire la posibile legături între bolile neurodegenerative și vaccinurile ARNm COVID-19