ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Spitalul Clinic Colentina a anunțat decesul prof. dr. Radu Voiosu, unul dintre cei mai apreciați gastroenterologi din România și o personalitate marcantă în domeniu.

„Cu adânca tristețe anunțăm dispariția Profesorului Radu Voiosu, vineri, 26 ianuarie. Produs al școlii de Medicină internă fondate ȋn Spitalul Colentina de către Profesorul N. Gh. Lupu și elev al Profesorului Ion Bruckner, Profesorul Radu Voiosu și-a desfășurat aici principala activitate medicală, ȋnfiintând secția de gastroenterologie și fiind unul dintre pionierii endoscopiei digestive din România. Medic strălucit, a iubit să-și transmită știința generațiilor de studenți și de medici pe care i-a format, într-o lungă carieră universitară, care ȋl poartă până ȋn Panteonul Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila.

Noi, prietenii, colegii și elevii Domniei sale, ni-l vom aminti ca pe Omul bun, medicul excepțional ȋnvățând continuu, inflexibil ȋn corectitudine, incomod pentru impostori, modest și altruist, care ne-a sprijinit ȋn permanență ȋn timpul vieții și care ne-a lăsat o moștenire neprețuită: Gastroenterologia modernă națională. Se spune că un om nu moare până nu este uitat. Cât vom fi noi pe aici, nu veți muri, Domnule Profesor Radu Voiosu!”, a transmis Spitalul Colentina, potrivit evz.ro.  

Prof. dr. Radu Voiosu a predat la Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila. De asemenea, a fost membru fondator al Asociației Române de Chirurgie Endoscopică și al Fundației Academiei de Științe Medicale. A fost și vicepreședintele Societății Române de Gastroenterologie.

Cu peste 35 de ani de experiență, prof. dr. Radu Voiosu era specializat în tratarea pacienților cu probleme digestive oncologice. Profesorul avea competențe și în chirurgie endoscopică. Profesorul a deținut funcțiile de Medic Primar în Medicină Internă și Gastroenterologie și, de asemenea, Profesor Universitar și Doctor în Științe Medicale.