ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Coaliția pentru Familie și ALDE au încheiat un protocol prin care ALDE se obligă să susțină legea privind organizarea referendumului pe tema definirii familiei în Constituției astfel încât plebiscitul să aibă loc în aprilie 2017.

Protocolul a fost semnat, din partea ALDE, de către Călin Popescu-Tăriceanu, iar din partea Coaliției pentru Familie, de către Mihai Gheorghiu, președintele Comitetului de Inițiativă.

”Acest demers vine ca urmare a unei inițiative fără precedent a societății civile, semnată de peste trei milioane de cetățeni cu drept de vot, care solicită  înlocuirea în art. 48, din Constituția României, a termenului «soți» cu sintagma «bărbat și femeie», așa încât aliniatul 1 al art. 48 să aibă în viitor următoarea formulare: «Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor»”, transmite ALDE.

Prin semnarea acestui protocol, Coaliția pentru Familie primește sprijinul ALDE pentru adoptarea legii de revizuire și a legii privind organizarea și desfășurarea referendumului de revizuire, astfel încât organizarea referendumului să poată avea loc în luna aprilie 2017.