ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE: Copilul a fost găsit la Timișoara și este internat acum într-un alt centru pentru minori. IPJ Caraș Severin susține că cei de la Reșița au semnalat dispariția copilului marți (la două zile după ce acesta plecase din centru) și că nu au fost de acord ca Poliția să mediatizeze cazul.
 
DGASPC Caraș Severin susține însă că cei din Centru au anunțat telefonic Poliția chiar duminică, în ziua dispariției, iar luni dimineață a fost completată și o sesizare scrisă. Florin se va întoarce la Centrul de Primire Minori în Regim de Urgență din Reșița, unde va intra într-un program de consiliere.  
 
Nica Ion Florin are 9 ani și este din localitatea Vrăniuț (Caraș - Severin). Este orfan de tată, mama l-a părăsit, iar el a rămas în grija unei străbunici.  

Marți, 8 noiembrie, Florin a fost luat de Protecția Copilului din Reșița și dus într-un centru de minori. „A fost luat din Vrăniuț și plasat sub ocrotirea noastră deoarece trăia doar cu străbunica de 72 de ani, care nu mai putea să-i asigure îngrijirea corespunzătoare”, a declarat, pentru Banat FM, Ana Vasile, directorul Direcției pentru Protecția Copilului Caraș-Severin.

Ȋn centru, copilul nu a rezistat decât 5 zile. Duminică, 13 octombrie, el a dispărut, și nimeni nu știe cum și unde. „Luni am anunțat poliția”, susține Ana Vasile. Rudele lui Florin au aflat însă de dispariția lui abia ieri, când au mers în centru, să-l viziteze. Ceea ce înseamnă că nimeni nu l-a căutat pe Florin, măcar în satul de unde fusese luat de cei de la Protecția Copilului.

„Am fost la centrul din Reșița și nu am primit nicio explicație”, spune unchiul băiatului, Ion Nica. „Cum a fost posibil să dispară acest copil? Toți responsabilii centrului dădeau din umeri, iar paznicul de la poartă mi-a zis că băiatul nu a semnat, la plecarea lui din centru. Singurul răspuns pe care l-am primit de acolo a fost că ei au anunțat poliția”.

Florin are doar 9 ani. Singur, speriat și lipsit de orice protecție el este acum într-un real pericol. Vă rugăm să ne ajutați să-l găsim și să distribuiți acest mesaj. Iar dacă l-ați văzut pe Florin, vă rugăm să sunați imediat la 112 sau să anunțați la cea mai apropiată secție de poliție. Vă mulțumim!