ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Azi noapte, o fetiță de cinci ani a fost găsită decedată într-o clădire dezafectată din zona fostului combinat din Baia Mare. Există indicii că fetița ar fi fost violată înainte de a fi ucisă, informează AxaNews.ro. Poliția a demarat o anchetă, pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat. Agresorul minorei nu a fost încă identificat.  

„În seara zilei de luni, la ora 23:29, polițiștii au fost sesizați prin 112 că o fetiță în vârstă de cinci ani a dispărut de acasă în jurul orei 15:00. Fetița a fost găsită decedată pe strada Electrolizei. Corpul neînsuflețit a fost transportat la morga Spitalului Județean Baia Mare, în vederea efectuării necropsiei. Cercetările continuă sub coordonarea unui procuror din cadrul Tribunalului Maramureș”, a declarat, pentru Glasul Maramureșului și AxaNews.ro, Florina Meteș, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș.


Descoperirea macabră a fost făcută la scurt timp după ce a fost emisă acea sesizare prin 112. Suspiciunea este că fetița a fost violată, iar apoi ucisă. Polițiștii s-au aflat în teren încă de la miezul nopții, pentru a-l găsi pe cel care a comis cumplita crimă. 

Șocul a fost atât de mare pentru părinții fetiței, încât au avut nevoie de îngrijiri medicale imediat ce au aflat teribila veste.

Olga Marcovici (48 ani), mama fetiței, nu poate articula un cuvânt. I s-a făcut rău la un moment dat și a leșinat. Bunica fetei a explicat pentru Axanews.ro cum s-a întâmplat. „Mama fetiței era jos, spăla palierul. Fetița s-a dus afară. Era cam ora 8:00 seara. Apoi am văzut că la ora 9:00 nu a venit încă în casă. La ora 10:00, nu a venit, iar frații ei au început să caute peste tot, până la gard. Nu au găsit-o. Între ora 10:00 și 11:00 a găsit-o sora ei, de 17 ani, moartă acolo (n.r. - în clădirea dezafectată) și cu fratele de 12 ani. Ăștia doi copii au găsit-o. Copilul s-a speriat foarte tare. Gândiți-vă în ce hal s-au speriat, să o găsești personal pe sora ta moartă. În ce hal au fost frații ăștia doi”, spune bătrâna. 

Estera trebuia să meargă acuma la toamnă la școală. Nu știu cine ar fi putut fi criminalul, dar cineva a zis că l-a văzut când o trăgea pe fetiță de mână”, spune o altă femeie de pe palierul care a devenit neîncăpător pentru toată mulțimea care sa adunat în jurul femeii. 

Oroarea s-a petrecut într-o clădire dezafectată din fostul combinat. Oamenii se plâng că zona este periculoasă și că mor mulți copii. În ultimii ani, alți trei copii au murit înecați în bazine dezafectate. „Ne temem să ne lăsăm copiii afară. Nu trebuia să ne bage aici primarul", este de părere Ioan Varga, un băimărean care locuiește în zonă.

Incidentul a avut loc în zona fostului Combinat Phoenix din Baia Mare, unde în urmă cu câțiva ani a fost mutată o mare comunitate de romi din zona Craica.

Azi noapte, imediat după ce a fost descoperit trupul neînsuflețit al fetiței, polițiștii au izolat perimetrul și au asigurat paza locului în care s-a produs abominabila crimă. 

Azi dimineață, anchetatorii s-au prezentat la fața locului și au început să ridice probe. Detaliile sunt înfiorătoare. Bestia cu chip de om a violat-o pe micuță, i-a spart capul, după care a lăsat-o fără suflare în clădirea dezafectată. 

La orele amiezii, anchetatorii prelevau probe de ADN și se așteapta rezultatul necropsiei. 

„În prezent, facem cercetări pentru infracțiunea de omor. Sunt și indicii de agresiune sexuală. În funcție de raportul de expertiză medico-legală, se va face încadrarea”, a declarat, pentru Glasul Maramureșului și AxaNews.ro, Bogdan Gabor, prim-procuror adjunct în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș.