ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce a finalizat verificarea pentru primele 10 persoane din grupul selectat de 336 de contribuabili cu averi mari, de peste 20 milioane de euro, ANAF a început în noiembrie verificarea a încă 30 de persoane fizice.

Din primul grup de 10 persoane, ANAF a descoperit că acestea au avut venituri nedeclarate de circa 87 milioane de lei.

"Rezultatele obținute pentru primele zece persoane cu averi mari verificate au creat premisele ca în noiembrie 2015 să declanșăm 30 de verificări noi pe segmentul persoanelor fizice cu averi mari prin metode indirecte. (...) Acest tip de verificare nu este convenabil pentru persoanele care dețin sume sau bunuri de patrimoniu nejustificate de venituri, însă contribuabilii corecți nu au nicio problemă cu metodele indirecte de verificare. Un contribuabil care își plătește corect impozitele și taxele se așteaptă ca ANAF să-l întrebe pe unul de alături care nu-și plătește taxele cum explică bunurile patrimoniale pe care le deține", a declarat miercuri Eugen Șerban, directorul Direcției Generale de Control Venituri Persoane Fizice din ANAF, într-o conferință PwC pe tema conformării voluntare.

Șerban a precizat că ANAF a înaintat instanței dosare de urmărire penală în cazul a trei din cele 10 persoane, care au înregistrat venituri din surse nedeclarate, acestea fiind oameni de afaceri din imobiliare, construcții, dar și investitori.