ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mașinile parcate sau oprite neregulamentar ar putea fi ridicate iar, după ce în ultimele luni astfel de sancțini nu se mai aplicau.

Curtea de Apel București a decis că este obligația Guvernului să adopte, în regim de urgență, normele corespunzătoare, după ce acestea vor fi elaborate de Ministerul Afacerilor Interne.

Conform deciziei Curții de Apel București, Ministerul de Interne are la dispoziție 30 de zile, din momentul în care decizia rămâne definitivă, să elaboreze procedurile de ridicare a mașinilor oprite sau staționate ilegal pe carosabil. Ulterior, Guvernul are la dispoziție alte 30 de zile pentru elabora regulamentul de ridicare. 

Deocamdată, decizia nu este definitivă.

Pe 25 mai 2015, ridicarea mașinilor a fost supendată în sectorul 1, după ce instanța supremă a decis că nu este de competența consiliilor locale să decidă astfel de măsuri. 

Primăria Sectorului 1 a dat însă în judecată Guvernul și Ministerul Afacerilor Interne și, acum, a avut câștig de cauză în primă instanță, potrivit digi24.ro.