ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Că românii au o părere proastă despre ei înșiși, este binecunoscut. Din păcate, românii au tendința de a se prezenta pe ei înșiși în tonuri mult mai închise decât realitatea și acest lucru a fost observat și de străinii care intră în contact cu țara noastră.

Cazul unui astfel de străin a fost prezentat de către Președintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop, în cadrul seriei 100 de adevăruri istorice de la Trinitas TV. Profesorul clujean a explicat reacția unui străin la vederea unei biserici românești pline de credincioși.

„Străinii care vin la Cluj vin cu o așa impresie proastă despre țară - pe care o răspândim și noi - că apoi pleacă cu o impresie bună.  Văd bisericile, văd rânduiala noastră...Unul m-a întrebat: cum ați umplut biserica de turiști? Uită-te dumneata că-s credincioși, nu turiști. Zice: Ăștia-s oamenii locului care vin la slujbă? Da. Atunci sunteți salvați! Așa mi-a zis. Atunci, nimic nu-i pierdut! Dacă predicăm numai rele, vom culege numai rele. Dacă vom reuși să fim realiști, și îi vom învăța pe oameni - deși unii tot vor zice că unde-i bine, acolo-i patria - că nu contează dacă-i mare sau e mică, ci contează că e a mea. Și se vor întoarce”, a spus Ioan-Aurel Pop la Trinitas TV.