ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un accident extrem de grav a avut loc noaptea trecută pe DN1, în județul Sibiu, în urma căruia trei persoane au murit, iar alte două au ajuns la spital după ce microbuzul în care se aflau a fost lovit de un TIR.

Din primele informații, se pare că vinovat pentru producerea accidentului ar fi șoferul tirului, care a intrat pe contrasens, într-o curbă, și a lovit în plin microbuzul care aducea acasă români din Italia.

În plus, șoferul tirului conducea sub influența alcoolului, iar pe numele acestuia a fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.

"Din primele cercetări s-a stabilit că accidentul s-a produs pe fondul pătrunderii pe contrasens, TIR-ul a intrat pe sens opus de mers într-o curbă periculoasă și loveste frontal un microbuz care se deplasa dinspre Sebeș spre Sibiu. Accidentul s-a soldat cu decesul a trei persoane și rănirea gravă a altor doi. Șoferul TIR-ului avea o alcoolemie de 0,60 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat", a declarat Marius Cuciorovschi, reprezentant al Poliției Rutiere Sibiu.

Este al nouălea accident petrecut pe acest tronson de drum, după ce autostrada Săliște-Cunța a fost închisă pentru reparații.