ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un accident foarte grav s-a produs, duminică noapte, pe DN 2 (E 85), la ieşirea din Râmnicu Sărat spre Focşani şi s-a soldat cu trei morţi şi 11 răniţi.

George Sava, prefectul judeţului Buzău, a declarat că un autocamion plin cu cherestea s-a răsturnat peste un microbuz în care se aflau handbalişti de la Târgovişte.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Buzău, George Creţu, în urma acestui accident a fost activat planul roşu de intervenţie.

"ISU Buzău a trimis la locul accidentului şapte autospeciale, dintre care două de descarcerare, una de transport victime multiple, două ambulanţe SMURD, o autospecială de stingere incendii, o autospecială de primă intervenţie şi comandă. Forţele au fost suplimentate apoi, în sprijin venindu-ne Vrancea, cu un modul SMURD, dar şi ISU Bucureşti - Ilfov cu două autospeciale transport personal victime multiple. De asemenea, SAJ Buzău a trimis şase salvări la faţa locului", declara purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, George Creţu.

Martori aflaţi în trafic la momentul producerii accidentului declarau că şoferul microbuzului ar fi oprit pe marginea drumului după ce ar fi sesizat o problemă la motor, iar şoferul autocamionului încărcat cu cherestea nu l-ar fi văzut la timp, autovehiculul de mare tonaj lovind violent maşina cu handbalişti şi târând-o zeci de metri până într-un şanţ de pe DN 2 (E 85), pe sensul dinspre Focşani spre Buzău.

Martorii susţineau că, în momentul în care a coborât din autocamion şi a văzut ce s-a întâmplat, şoferul maşinii încărcate cu lemne a leşinat, fiind preluat de o salvare SMURD şi transportat la spital.