ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Prefectul de Iași, Marian Grigoraș, a precizat că autocarul răsturnat în județul Brașov era închiriat de către oficialii Palatului Copiilor din Iași de la firma Maxibus Trans și că s-au dispus controale atât la sediul firmei de transport, cât și la Palatul Copiilor.

"La Iași, polițiștii și inspectorii de la Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier au plecat la firma Maxibus Trans, firma de la care cei de la Palatul Copiilor au închiriat autocarul pentru a merge la Arad, acolo unde participau la un concurs. De asemenea, inspectorii de la Inspectoratul Teritorial de Muncă, împărțiți în două echipe, investighează accidentele de muncă atât de la firma de transport, cât și de la Palatul Copiilor. Vorbesc de accidente de muncă pentru că cei doi șoferi morți de la firma de transport se aflau în timpul programului. Echipa de la ITM, care a mers la Palatul Copiilor, a reușit la acest moment să clarifice situația exactă a persoanelor plecate cu această cursă. Este vorba despre 31 de copii și doi adulți”, a declarat pentru Mediafax, Marian Grigoraș, prefectul județului Iași.

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Brașov a deschis dosar penal in rem pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, în cazul accidentului rutier din Brașov, a informat, vineri, Parchetul General.

Potrivit Registrului Auto Român, autocarul era omologat pentru 25 de locuri, în timp ce Ministerele Sănătății și de Interne au raportat timp de trei ore cifre diferite privind numărul pasagerilor, în cele din urmă stabilind că este vorba despre 30 de oameni.

"Din punctul de vedere al RAR, autobuzul avea prevăzut în cartea de identificare că este autorizat pentru 25 de locuri. Această mașină avea inspecția tehnică valabilă și fost făcută în luna aprilie a acestui an", a declarat Roxana Nica, purtător de cuvânt al Registrului Auto Român.
 
Copiii aflați în autocar, pasionați de muzică populară, făceau de mai mult timp cursuri la Palatul Copiilor din Iași, instituția care, de altfel, a organizat deplasarea și a închiriat autocarul cu cei doi șoferi.
 
Elevii nu erau de la o singură școală, opt dintre copii învățau la Colegiul de Arte Octav Băncilă, iar doi - la Colegiul Național Vasile Alecsandri. Surprinzător însă, conducerea Colegiului de Arte susține că nu știa de această deplasare a elevilor, potrivit tvr.ro.
 
Directorii școlilor de unde proveneau elevii nu știu exact cine sunt cei plecați în deplasare la Arad. O posibilă explicație vine de la reprezentanții Palatului Copiilor.

Palatul Copiilor din Iași a organizat deplasarea ansamblului folcloric la Arad cu un microbuz închiriat, cu toate că instituția avea microbuz propriu și un șofer.