ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Mihai Tudose a semnat un acord cu Jonathan Hoyle, vicepreședinte al Lockheed Martin, pentru transferul de tehnologie la cele mai înalte standarde pentru avioanele F16, au declarat surse oficiale.

Ministrul Apărării, Adrian Țuțuianu, și șefi ai structurilor militare implicate în procesul de achiziție de tehnică militară s-au întâlnit, marți, cu o delegație a Lockheed Martin, companie americană specializată în cercetarea, dezvoltarea, producția și integrarea tehnologiilor avansate din domeniul militar, care a venit cu propuneri de colaborare cu industria națională de apărare, potrivit Ministerului Apărării Naționale (MApN).

Conform sursei citate, reprezentanții companiei americane au prezentat oportunitățile de cooperare industrială și propuneri de colaborare cu industria națională de apărare, iar partea română a detaliat cele opt programe esențiale de înzestrare ale Armatei României, dar și alte intenții privind dezvoltarea de noi tehnologii militare în România, scrie News.ro.

Planul de înzestrare a Armatei României 2017 - 2026 a fost aprobat, în 1 august, în ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT), astfel că pentru realizarea celor opt Programe de înzestrare, cu fonduri multianuale planificate în valoare de 9,8 miliarde euro.