ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Scrisoarea destinată președintelui Iohannis este găzduită pe blogul jurnalistului Ion Cristoiu, Andreescu considerându-l pe Bivolaru, victima ”unei ample conspirații implicând agenți publici și instituții”.

În esență, Andreescu își susține cererea prin faptul că "la data presupusei infracțiuni de relație sexuală cu o minoră, aceasta avea 17 ani, vârstă de consimțământ, și nega să fi avut o astfel de relație iar în anul 2015, Tribunalul București a stabilit că interceptările folosite în proces au fost ilegale”. În plus, "arestarea lui Gregorian Bivolaru în Franța s-a făcut prin falsificarea de către Poliția Română a condamnării sale. „Relația sexuală cu o minoră” a fost transformată, pentru mobilizarea autorităților internaționale, în „exploatare sexuală a minorilor și pornografie infantilă”, afirmă Andreescu.

Gabriel Andreescu este membru fondator APADOR-CH și unul dintre cei mai cunoscuți activiști pentru drepturile omului din România. Este totodată susținător al înlăturării simbolurilor religioase din școli și a drepturilor comunității gay. Autor al rapoartelor APADOR-CH asupra cazului MISA și al volumelor „Reprimarea mișcării yoga în anii `80” (Polirom, 2008) și „MISA. Radiografia unei represiuni” (Polirom, 2013).