ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Răzvan Vasiliescu a fost internat marți seara, după ce a suferit un atac de cord, fiind operat de doctorul Șerban Brădișteanu, iar starea sa este stabilă, potrivit Mediafax.

Actorul de 61 de ani a fost operat de urgență în urma unui atac de cord, a declarat doctorul Șerban Brădișteanu, șeful Secției de chirurgie cardio-vasculară a Spitatului de Urgență Floreasca.

”L-am operat ieri, în jurul orei 20.00, i-am pus o serie de bypass-urile aortocoronariene, iar în momentul de față este internat la Terapie Intensivă, starea lui fiind stabilă”, a spus, pentru Mediafax, doctorul Șerban Brădișteanu.

A jucat în majoritatea filmelor regizorului Lucian Pintilie. În Balanța (1992), a interpretat rolul principal masculin, al doctorului Mitică, alături de actrița Maia Morgenstern, care o interpreta pe Nela, cele două personaje formând un cuplu atipic, care înfrunta cu umor, ireverențe și sarcasm absurdul ultimilor ani ai regimului comunist din România.

Vasilescu a interpretat și rolul mafiotului Marcel Ivanov în filmul Marfa și banii (2001) al lui Cristi Puiu, film care a inaugurat, după unii critici, curentul cinematografic numit Noul val românesc. A fost distribuit apoi în roluri asemănătoare în mai multe filme, precum Offset (2006).

În filmul Niki Ardelean, colonel în rezervă (2003), a jucat rolul personajului Florian Tufaru, cuscrul antipatic al lui Niki Ardelean (Victor Rebengiuc), pe care reușește să-l determine să își iasă din fire. Un alt rol important a fost Doiaru din lungmetrajul California Dreamin' (nesfârșit), un șef de gară provincial, care oprește o garnitură de tren a NATO care nu avea documentele în ordine. Rolul "Doiarului" a fost inspirat de fapte reale, mai precis de Florin Pătrăchioiu din Pielești.

"S-au făcut presiuni asupra mea. Nu am cedat! Unde este lege, trebuie respectată. Peste aproximativ o lună, Traian Băsescu a ordonat o anchetă la locul meu de muncă. Dar am ieșit basma curată și am mai primit și primă", spunea Pătrăchioiu despre incindentul cu trenul NATO.