ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


A murit actrița Adina Cristescu, „Buna Poveștilor” în spectacolele Abracadabra pentru copii de la Teatrul Național.

Născută în București în 1967, a fost o actriță de film, teatru și voce, profesoară, regizoare de teatru și scenaristă de film. Absolventă IATC „I.L. Caragiale” (UNATC), ea a jucat la Teatrul Național „I.L. Caragiale”, Teatrul Odeon, Teatrul Excelsior, dar și în filme precum „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari”, „Aferim!”, „4 luni, 3 săptămâni și 2 zile”.

Trista veste a fost dată de colega și prietena ei, Elvira Deatcu, pe Instagram. De asemenea, și actorul Marian Rîlea a scris un mesaj pe Facebook: 

„Azi a plecat dintre noi spre Împărăția cea Albă actrița Adina Cristescu. Un talent al generației sale, recunoscut de regizorii Radu Jude, Cristi Puiu și alții. Adina Cristescu a fost un mare prieten de suflet, un tovarăș de drum lung. A trăit cu sinceritate și modestie ca o candelă care i-a luminat și încălzit pe cei din preajma sa. Un adevărat prieten. Cei mici și cei mari care au fost la teatrul Abracadabra o să-și aducă aminte cu drag de Buna Poveștilor! Întreaga echipă a teatrului este alături de familie în aceste momente de grea încercare și durere. Te vom iubi mereu, draga noastră prietenă. Dumnezeu să te odihnească!”

„Adina mea dragă… Stăncuța noastră deșteaptă, curajoasă, nebună, plină de umor, acidă, peste măsură de generoasă, de empatică, cu ușa casei deschisă (la propriu) permanent, pentru oricine avea nevoie de un sfat, o consolare, un acoperiș, o omletă sau… o carte bună… Ai plecat prea curând, prietena mea neprețuită! Deja îmi lipsești!…”, a scris Elvira Deatcu pe Instagram.