ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Actrița Anca Sigartău a trecut în urmă cu 22 de ani printr-o dramă cumplită. A fost diagnosticată cu o boală necruțătoare, i se dăduse numai un an de trăit, iar acasă avea doi copii.

Într-un interviu acordat Eugeniei Vodă, pentru emisiunea „Profesioniștii" de la TVR 1, Anca Sigartău a povestit drama prin care a trecut și de care nimeni nu a știut.

„După al doilea copil am divorțat. Nimeni nu a știut că am divorțat în 1993. Lumea știe că am divorțat prin 2000. Al treilea copil l-am făcut după divorț. Bine, lucrurile sunt mai complicate. Am trecut printr-o experiență medicală traumatizantă, în care am avut un diagnostic, o boală în care ți se dă un an de zile să trăiești. Și mi s-a spus că un an de zile trăiești cu acest diagnostic și cu tratamentul. Pe citostatice, tumora a crescut 8 cm în trei săptămâni. Avea o viteză… într-un fel, exploda! Soțul meu se schimbase foarte mult, intrase probabil într-un soi de panică: va rămâne singur cu doi copii. Au trecut 22 de ani de atunci și uite că trăiesc", a povestit actrița.

„Eram în spital și la un moment dat știu că am vrut să ies din spital, pentru că mi-am dat seama că nu mai am foarte mult timp și vreau să fiu acasă, alături de copii. Cât mai am, măcar să fiu cu ei. Am ieșit din spital pe 15 noiembrie, ziua de naștere a bunicii mele. Știam că începe Postul Crăciunului. Nu aveam nicio informație despre post, despre biserică, despre lucrurile de genul ăsta, dar știam, în interiorul meu, că vreau sa încerc. Că trebuie să mă duc acasă să țin post. Pe 15 noiembrie am ieșit din spital cu niște indici foarte mari, pe 20 decembrie, când m-am întors la control, m-au întrebat: „Unde este tumora?”. Nu mai era. M-a întrebat doctorul ce am făcut, ce tratament. Și i-am spus: „Eu vă spun, dar nu o să credeți”. Asta s-a întâmplat. Nu mai exista tumora. Indicii coborâseră foarte mult. Nu știam că Postul poate să aibă o asemenea putere. Din momentul acela am știu că voi trăi", a mai dezvăluit Anca Sigartău în cadrul emisiunii „Profesioniștii".

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews