ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministerul pentru Consultare Publică și Dialog Civic a creat o pagină cu toate proiectele de legi și ordine și hotărâri de guvern de la TOATE MINISTERELE, aflate în consultare publică la zi.

Acum puteți trimite guvernului opiniile voastre despre proiectele aflate în dezbatere publică, referitor la temele sensibile, privind, spre exemplu, imigranții, educația sau sănătatea.

Vă puteți înscrie completând un formular special conceput pentru înscrierea persoanelor/organizațiilor interesate de procesul de transparență decizională derulat de ministere privind proiectele de acte normative aflate în consultare publică. 

În acest moment sunt listate proiecte supuse dezbaterii publice de la Ministerul Apărării, Ministerul de Interne, Ministerul Mediului, Ministerul Agriculturii, Ministerul Sănătății, Ministerul Finanțelor, Ministerul Transporturilor ș.a.m.d.

Ordinul pentru aprobarea planului integrat de acțiune pentru gestionarea unei situații de criză din domeniul imigrației, hotărârea privind normele metodologice de aplicare a Legii viei și vinului, proiecte privind aplicarea Codului fiscal, proiect de lege privind repartizarea fondului anual de premiere pentru extragerile lunare ale Loteriei bonurilor fiscale, proiect hotărâre privind restituirea taxei de mediu, Ordinul privind modificarea și completarea normelor tehnice de realizarea a programelor naționale de sănătate publică pentru 2015 și 2016  -  acestea sunt doar câteva dintre proiectele afișate pe site -ul pus la dispoziția românilor de Ministerul pentru Consultare Publică și Dialog Civic.