ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Populația României a scăzut, în primele trei luni din acest an, cu 23.417 de persoane din cauza declinului demografic, dar ritmul declinului a fost cu 16% mai mic față de aceeași perioadă a anului trecut, arată datele publicate de Institutul Național de Statistică.

În primele trei luni ale anului trecut, diferența dintre numărul de decese și numărul de nașteri a fost de 27.981, potrivit datelor INS.

În martie s-au născut în România 14.819 copii, cu 328 mai puțini față de martie 2015, și au decedat 22.171 de persoane, cu 3.693 mai puține față de a treia lună a anului trecut. 

Mortalitatea infantilă din România a crescut ușor în martie 2016, când au decedat 137 de copii cu vârsta de sub un an, comparativ cu 131 de decese în a treia lună din 2015. Potrivit ultimelor statistici internaționale, România are cea mai mare rată a mortalității infantile din Uniunea Europeană.

Experții se așteaptă la o adâncire a declinului demografic al României în deceniile următoare. Astfel, populația României va ajunge la 14,5 milioane locuitori în anul 2050,  potrivit unui raport al Organizației Națiunilor Unite (ONU), publicat în iulie 2015.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews