ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Votul Senatului asupra desfășurării Referendumului pentru Familie a fost salutat de către ADF International, organizație juridică internațională care luptă pentru apărarea drepturilor omului.

„Am încurajat Parlamentul României să protejeze și să promoveze căsătoria ca uniune dintre un bărbat și o femeie, o uniune universală, unică și care depășește barierele timpului. Societatea noastră ar trebui să protejeze căsătoria și nu să o submineze. Parlamentul a luat decizia corectă când a votat în favoarea inițiativei cetățenești,” a spus Adina Portaru(FOTO), avocat al ADF International în Bruxelles.

Pe 26 aprilie 2018 a avut loc la Palatul Parlamentului conferința internațională Referendumul pentru căsătorie. Perspective naționale și internaționale. Evenimentul a fost organizat de un grup de organizații non-guvernamentale, printre care Coaliția pentru Familie, Platforma Civică "Împreunã”, La Manif Pour Tous, În Numele Familiei (u ime obitelji), și ADF International. Vorbitorii au subliniat că referendumul trebuie să se organizeze fără întârziere.

„Dat fiind sprijinul democratic covârșitor, referendumul pentru căsătorie este un test pentru democrație. Vocea a trei milioane de români nu poate fi ignorată,” a spus Robert Clarke, Director al European Advocacy, ADF International.

ADF International a intervenit printr-un memoriu (amicus curiae) la Curtea Constituțională a României, prezentând argumente de drept internațional și european. Pe baza acestora, ADF International a recomandat cu fermitate Curții Constituționale a României să se pronunțe în favoarea inițiativei cetățenești.

Organizația juridică ADF Internațional apără dreptul oamenilor de a-și exprima și manifesta liber credința religioasă. ADF Internațional are statut consultativ la Organizația Națiunilor Unite, acreditare la Parlamentul European, la Agenția pentru Drepturi Fundamentale a Uniunii Europene și la Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa. ADF Internațional a intervenit și a consiliat în peste 50 de cazuri în fața Curții Europene a Drepturilor Omului.