ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ȋn a doua zi de Crăciun, Gabriel Liiceanu a publicat pe site-ul hotnews un editorial, în care atacă TVR-ul și pe moderatorul Ionuț Cristache. 

„Domnul Cristache are, se pare, un proiect TV compact cu crema infractorilor, cărora, uneori, li se adresează cu «domnule premier», lăsând să se înțeleagă că invitatul e acolo, în fața lui, în calitate de prim ministru, nu de infractor”, scrie Liiceanu în opinia intitulată „«Scuipați aici!» TVR în era infractorilor”.

Fostul premier Adrian Năstase, cel vizat în editorialul publicat de hotnews, a reacționat, publicând pe blogul personal un text la fel de virulent.   

„De Sărbători, Liiceanu - ideologul hârtiei igienice - și-a extins competențele intelectuale, devenind, recent, și ideolog al Flegmei. Supărat pe TVR și pe jurnalistul Ionuț Cristache – în emisiunea căruia fusese criticat - s-a răzbunat, scriind un articol intitulat «Scuipați aici».
 
Era supărat și pentru că Ionuț Cristache, într-o emisiune la care fusesem invitat, mi s-a adresat cu formula «domnule premier». Bănuiesc că, în talibanismul lui, Liiceanu ar fi capabil să-l considere și pe Corneliu Coposu un infractor, în condițiile în care acesta făcuse pușcărie. Departe de mine ideea de a face comparații, dar te-ai aștepta ca «intelectualul lui Băsescu» să fi înțeles, între timp, că unele dosare dispuse de mentorul său au avut obiective politice. Incapacitatea de a încerca să fie obiectiv, ANALIZÂND conținutul unei dezbateri, îl transformă, din păcate, într-un filosof al sordidului, la cealaltă extremă a lui Vadim.
 
Poate că aceasta a fost și rațiunea pentru care reprezentanții ONG-urilor care au mers astăzi (n.r. – 27 decembrie a.c.) la guvern au refuzat să primească alături de ei un profitor al tranziției.
 
Pentru că el a redeschis acest subiect, îi fac un mic  cadou, de sărbători, și public, încă o dată (fără să primesc drepturi de autor), un comentariu pe care i l-am dedicat în urmă cu câteva săptămâni:
 
«N-a #rezistat Liiceanu. Era necesar ca toată lumea să înțeleagă că el este mentorul lui Mălin Bot și ideologul hârtiei igienice. În declarația lui pentru Bot spune despre niște cărți pe care nu le-a citit că sunt «abjecții». Cel care îl pupă în fund pe creatorul statului mafiot, declarându-se mândru că face parte dintre «intelectualii lui Băsescu», cel care a «pedepsit» comunismul, mulgându-i timp de 30 de ani cea mai bună editură, tipărindu-și și retipărindu-și acolo broșurile sale gângav - filozofice, a devenit în ultimii ani ideologul urii și intoleranței. O ideologie de tip legionar.

Ar trebui trimise oare anumite  cărți, cele ce nu obțin ștampila cenzurii sale «morale», în Pădurea de la Snagov?»”, scrie Adrian Năstase.