Invitat să ţină o cuvântare despre Nicolae Titulescu la Teatrul Național Marin Sorescu din Craiova, Adrian Năstase a atras protestele unui grup de craioveni.

„Corupții nu pot da lecții", „Vrem valori, nu impostori!", au afișat aceștia pe pancarte. Năstase este cetățean de onoare al Craiovei, în ciuda regulamentului, care prevede că titlul trebuie retras persoanelor condamnate penal. Directorul Teatrului, Mircea Cornișteanu, a motivat că l-a invitat pe Năstase deoarece este un „om de cultură de primă mărime" și că el conduce teatrul și organizează activitatea acestuia cum crede de cuviință, scrie gds.ro

Daniel Moisă, unul dintre protestatari, a venit cu un fular și un mesaj inspirat dintr-un editorial semnat de Năstase pe propriul blog, în urmă cu câteva zile – „Bă jigodie, ăsta-i un pamflet". Conferința pe tema „Viitorul lui Nicolae Titulescu" a fost ironizată de protestatar. „Este o mare rușine pentru Craiova că astăzi, la 25 de ani de la Mineriadă, vine tocmai Adrian Năstase să conferențieze aici. Ne vorbește despre Titulescu. Despre ce Titulescu ne vorbește? Despre Micul Titulescu?", a afirmat Moisă. „Eu consider că am venit aici ca un avertizor de integritate, deși responsabilitatea asta trebuia să fie a cuiva de aici, din interior. Dar văd că le este frică să o facă. Este datoria morală a celor liberi din acest oraș să condamne orice jignire adusă unor oameni de cultură care au participat la întâlnirile «SpectActor». Nu văd tocmai potrivit ca domnul Năstase să fie aici prezent", a spus, la rândul său, Radu Alexandru, un alt participant la protest.

Consilierul municipal Dan Cherciu, prezent și el la protest, a amintit că Adrian Năstase este încă cetățean de onoare al municipiului Craiova, cu toate că regulamentul prevede retragerea titlului în cazul persoanelor condamnate penal. „Din nefericire, majoritatea actuală din CL refuză. Am văzut aici și alte pretinse personalități ale orașului. La urma urmelor, se pare că gusturile n-ar trebui discutate, cu toate că în materie de politică, de corupție, eu zic că morala ar trebui să transceandă interesele de partid", a spus Dan Cherciu.

Pentru a nu da ochii cu protestatarii, Adrian Năstase a folosit altă intrare. Unii protestatari nu au fost lăsați să intre în sală după începerea conferinței, deși își cumpăraseră bilete.

Directorul teatrului, Mircea Cornișteanu, a motivat invitarea lui Adrian Năstase la „SpectActor" spunând că acesta este un om de cultură de primă mărime și că nu comentează faptul că acesta a făcut închisoare.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews