ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, IPS Pimen Suceveanul, a declarat, marți, după sfințirea Sălii „Bucovina” din Palatul Administrativ din Suceava că acum se vorbește de statul parlalel, arătând că nu sunt două state paralele, ci două state mafiote.

”E dureros. (….) Se zice de două state paralele. Nu! Două state mafiote!. Cum sunt unii, sunt și ceilalți”, a spus ierarhul bucovinean.
 
Sala Bucovinei din incinta Palatului Administrativ din Suceava a fost inaugurată de Ziua Bucovinei, după ce a fost modernizată în totalitate. La slujbă au participat și Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, ÎPS Pimen, precum și stareța Mănăstirii Voroneț, maica Stavrofora Margareta-Irina Pântescu, informează Monitorul de Suceava. Inaugurarea noii Săli Bucovina a avut loc în prezența președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, și a majorității consilierilor județeni, printre invitați numărându-se și consilierul președintelui României, Sergiu Nistor, dar și oaspeți din Republica Moldova și Ucraina.

„În timpul regimului comunist la evenimente ca acestea nu se pomenea așa ceva oficial. Însă oamenii de atunci îl purtau pe Dumnezeu în sufletele lor. Pentru că acesta este omul, nu poate trăi fără Dumnezeu. O spune mai ales Mihai Eminescu. Și indiferent de etnie, de confesiune, trebuie să credem în Dumnezeu. Omul care se îndepărtează de Dumnezeu, spune Dostoievski, se îndepărtează și de oameni. Probabil din această cauză este atâta tulburare în întreaga lume, inclusiv în România”, a declarat  ÎPS Pimen.