ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Afișul pre-electoral al UDMR - cu mesajul „Salvează Clujul de București. Taxele noastre să îmbogățească Ardealul, NU Capitala” - a fost dat jos, marți, de către agenții Poliției Locale a municipiului Cluj-Napoca, pentru că panoul publicitar pe care acesta era montat nu are autorizație de amplasare. Președintele UDMR Cluj, Csomo Boton, se întreabă dacă nu cumva acțiunea a fost „țintită”, potrivit News.ro.

Potrivit reprezentantului Poliției Locale, Marcel Bonțidean, panoul pe care afișul era amplasat nu avea autorizație de amplasare.

Csomo Boton, președintele UDMR Cluj, a explicat pentru News.ro că nu știa că panoul nu avea autorizație, contractul fiind realizat cu o firmă de publicitate din Cluj-Napoca.

„Am vorbit cu domnul Bonțidean, care mi-a spus că Poliția Locală nu verifică ce conține afișul, ci verifică legalitatea amplasării panourilor publicitare. El spunea că panoul nu avea autorizație de construire și din această cauză a fost îndepărtat. Noi am avut un contract de publicitate cu o firmă de publicitate și era de datoria lor să verifice și să aibă autorizațiile”, a explicat liderul UDMR Cluj.

Botond a mai spus că i se pare suspect faptul că verificările au început doar azi și că alte panouri publicitare nu au fost vizate de măsuri similare, explicând că liderii UDMR la nivel național vor decide dacă afișul va fi amplasat în alt loc.

Afișe pre-electorale cu mesajul „Salvăm Clujul (Oradea) de București. Taxele noastre să îmbogățească Ardealul, NU Capitala” au apărut în cele două orașe din Transilvania. Deputatul UDMR, Mate Andras Levente, susține că afișul nu îndeamnă la extremism, ci promovează descentralizarea în domeniul finanțelor în regiunile istorice ale țării.