ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Halloween-ul este o „sărbătoare” cu profunde accente anticreștine, arată un articol publicat pe siteul Basilica.ro, al Patriarhiei Române.

Autorii prezintă trei motive pentru care „creștinii ortodocși nu trebuie să marcheze această sărbătoare păgână care înregistrează o popularitate crescândă în rândul românilor”.

„1. Tradiția de Halloween își are originea în adorarea păgână a spiritelor și a unui zeu celtic al morții, străină de cultura, credința și spiritualitatea românească.
Într-un articol publicat în Ziarul Lumina, Pr. Nicolae Achimescu explică faptul că Halloweenul „își are originile într-o sărbătoare păgână, respectiv în sărbătoarea celtică a recoltei și a Anului Nou, Samhain”.

„Noaptea de dinaintea Anului Nou era un timp intermediar, în care ce a fost vechi a trecut și ceea ce este nou încă n-a sosit. În această noapte, granița dintre lumea celor vii și a celor morți putea fi traversată. Acum, magia și ritualurile religioase aveau o eficiență sporită. Spiritele morților puteau accede, în această noapte, spre lumea celor vii”, menționa pr. Nicolae Achimescu.

2. Halloween-ului promovează sub masca divertismentului cultul morții, personificarea morții și a forțelor răului, aceasta fiind în contradicție totală cu natura și menirea Bisericii.

„Această zi sau această practică a îmbrăcării, a exchivării corpului uman de la frumusețea cu care Dumnezeu l-a înzestrat și până la a se schimonosi, din păcate, chipul pruncilor cu tot felul de idei din ce mai de care mai năstrușnice, de la spiriduși, vrăjitoare și până la scheletice figuri ale morților este ceva anticreștin”, declara în anul 2016 pentru Adevărul pr. Daniel Dascălu, directorul Seminarului Teologic Ortodox din Botoșani.

3. Tradițiile prilejuite de Halloween au un efect negativ asupra copiilor.

Patriarhia Română și-a manifestat solidaritatea cu părinții îngrijorarați față de organizarea în tot mai multe instituții publice de învățământ din România (de la grădinițe până la liceu), a unor serbări de Halloween.

Într-un comunicat de presă emis în anul 2014, Biserica evidenția că „în ultimii ani în școlile românești sunt tot mai des organizate o serie de activități pe tema nonviolenței, însă la astfel de manifestări ca cea de Halloween, sub pretextul distracției, elevii sunt invitați și chiar îndemnați la practici oculte și la adoptarea unui comportament nefiresc, adesea violent”.