ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sute de colindători în straie tradiționale au vestit Nașterea Domnului la Centrul Eparhial din Timișoara. Potrivit tradiției îndătinate, colindători din întreg Banatul vin an de an pentru a primi binecuvântarea de a porni la colindat pe la casele credincioșilor de sfânta sărbătoare a Crăciunului.

 "Alaiul colindătorilor” a fost întâmpinat de către Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului, alături de preoții și colaboratorii Centrului Eparhial. Alaiului i s-au alăturat anul acesta un grup de colindători din Banatul sârbesc, unul din partea Poliției de frontieră a județului Caraș-Severin precum și un grup de copii din Petrani, locul de naștere al Mitropolitului.


Părintele Ioan le-a muțumit colindătorilor, le-a împărțit cadouri și le-a urat sărbători fericite și binecuvântate de Dumnezeu. Tradiția "alaiului colindătorilor” s-a înrădăcinat în ultimii 20 de ani, cu sprijinul Mitropoliei Banatului. La organizarea sa își mai aduc sprijinul Centrul de Cultură și Artă și Consiliul Județean Timiș.