ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mesaj emoționant de susținere a Simonei Halep, din partea unei alte luptătoare românce, activista pro-viață Alexandra Nadane, director executiv al Centrului de Consiliere și Sprijin pentru copii și părinți „Sfânta Alexandra Împărăteasa” din București. Aceasta a postat luni pe contul său de social media un text de felicitare pentru jucătoarea română de tenis, renumită atât pentru câștigarea trofeului de la Wimbledon, cât și pentru mărturisirea publică a credinței prin însemnarea cu semnul Crucii. Alexandra Nadane se bucură pentru victoria Simonei Halep și pentru vestea că Patriarhia Română îi va acorda Ordinul „Crucea Patriarhală” pentru mireni, fapt pe care ea îl consideră o reafirmare a unității dintre credința personală și mărturisirea publică, după anii cenzurii comuniste inclusiv la adresa libertății religioase.

„Mă bucură atât de mult vestea asta! La 30 de ani de la căderea comunismului, Patriarhia Română îi oferă Simonei Halep Crucea Patriahală. Se restaurează unitatea dintre credința personală și mărturisirea publică, pe care comunismul s-a străduit 50 de ani să o scoată din inimile oamenilor. E un „Hristos a înviat!” spus după zeci de ani dominați de dezbinare, lipsă de curaj și de speranță. Mulțumim, Simona!”, a scris Alexandra Nadane luni pe pagina sa de social media.

Patriarhia Română a transmis luni într-un comunicat de presă că îi va acorda Simonei Halep cea mai înaltă distincție a instituției, „Ordinul Crucea Patriarhală” pentru mireni. Românca devenită simbol al performanței sportive a mai primit în 2018 și ordinul „Sfântul Andrei” din partea Arhiepiscopiei Tomisului, la inițiativa ÎPS Teodosie.