ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Alexandra Nadane, președinta Asociației România pentru Viață și director executiv al Centrului de consiliere „Sfânta Alexandra Împărăteasa” din București, a participat în Dallas, SUA, la manifestarea „Deep in the HEART” („În adâncul inimii”), cea de a 48-a ediție a Conferinței Anuale a rețelei mondiale de sprijin în criza de sarcină Heartbeat International, încheiată joi, în cadrul căreia a reprezentat România ca parte a eforturilor de sprijinire a femeilor aflate în criză de sarcină, fiind distinsă cu Premiul „Heart of Future” (Inima Viitorului), acordat pentru deschizătorii de drum în sprijinul femeilor și acțiunea pro-viață.

Potrivit portalului Știri Pentru Viață, joi s-a încheiat la Dallas, în SUA, întrunirea „Deep in the HEART” („În adâncul inimii”), cea de a 48-a ediție a Conferinței Anuale Heartbeat International, eveniment organizat de cea mai mare rețea de centre de sprijin în criza de sarcină din lume.
 
Centrele de ajutor pro-Viață din S.U.A. sunt numeroase și foarte specializate: consiliază adolescenții să-și trăiască în mod responsabil viața și în planul relațiilor intime, ajută bărbații să primească și să sprijine copiii apăruți în viața lor sau viața altor copii nenăscuți, consiliază victimele abuzului sexual și ale traficului de persoane, oferă cămine maternale pentru femeile însărcinate lipsite de sprijinul angajatorului, al partenerului și al familiei.

"Ce au făcut americanii din anii ’70 până acum pe zona pro-viată? Multe. În poze câteva exemple: rețea de centre de găzduire pentru femeile în criză de sarcină, organizații de sprijin pentru adopție și instrumente de lucru profesioniste pentru centre – traininguri, sprijin pentru promovare, dezvoltare, programe informatice și servicii de consultanță, metode de fundraising", a declarat Alexandra Nadane într-o postare pe Facebook. Aceasta a reprezentat România la cea de a 48-a ediție a Conferinței Anuale Heartbeat International, în calitate de Director Executiv al Centrului de consiliere „Sfânta Alexandra Împărăteasa” din București, primul astfel de centru din țara noastră acreditat pe lângă Ministerul Muncii și afiliat rețelei Heartbeat International.

În prima zi a evenimentului, după încheierea Paradei Națiunilor, în care reprezentanții centrelor din întreaga lume au urcat pe scenă cu steagul țării din care provin, a avut loc și decernarea unor premii instituite de Heartbeat International.

Conform Știri pentru Viață, Premiul „Heart of Future”, acordat pentru deschizătorii de drum în sprijinul femeilor și acțiunea pro-viață, a fost acordat Alexandrei Nadane pentru implicarea în sprijinirea femeilor în criză de sarcină, pentru eforturile de profesionalizare a acestui demers în România (centrul pe care îl conduce a organizat în 2017 o formare cu specialiști Heartbeat International la București), dar și pentru inițiativa de a organiza la Parlamentul European evenimentul cu participare internațională Babies Go to the European Parliament, care a adus pentru prima oară în această instituție problematica crizei de sarcină.

"Premiul pentru Babies Go to the European Parliament este și al lui Cătălin Ivan, și al Ioanei Picoș-Făgădaru, și al celor care au fost prezenți când e vorba de sprijinirea femeilor în criză de sarcină. Este despre toți cei care se implică în fiecare zi în activități pro-viață și au reușit să pună România pe harta lumii pro-viață. Vă amintiți de îndemnul de a fi o lume pentru viață? Ei bine, am început să fim!", a scris Alexandra Nadane pe Facebook.

Dintre cele aproape 3.000 de clinici pro-viață și centre de sprijin în criza de sarcină existente în SUA, 1.300 sunt deținute de rețeaua Heartbeat International. Prin afiliere, din rețea mai fac parte tot pe atâtea centre din 62 de țări situate de pe toate continentele. Numărul total de centre din rețeaua globală Heartbeat International este de aproximativ 2.600. Heartbeat International a fost fondat în anii 1970 de soții Michael și Peggy Heartshorn în statul Ohio, SUA. Cei doi au preluat și au dus la un nou nivel fosta rețea Alternatives to Abortion International (AAI), creată de medicul obstetrician John Hillabrand și o refugiată din Germania nazistă, Lore Maier. Într-un an, numai în SUA, centrele Heartbeat salvează de la avort aproximativ 160.000 de copii nenăscuți (aproximativ un copil la fiecare patru minute!), ceea ce reprezintă peste jumătate din numărul total de copii americani salvați de la avort prin activitatea acestui tip de centre.

Alexandra Nadane este licențiată în științele comunicării. A absolvit programele de master Managementul proiectelor în cadrul SNSPA și Consiliere în asistență socială în cadrul Facultății de Sociologie și Asistență Socială a Universității din București. Prin prisma activităților în care a fost implicată a observat nevoile și problemele cu care se confruntă adeseori femeile însărcinate aflate în situații de criză și consideră că persoanele vulnerabile pot avea o viață mai bună dacă li se oferă sprijin.