ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat, Alexandru Vișinescu, a aflat sentința în dosarul în care este acuzat de crime împotriva umanității. Acesta a rămas cu pedeapsa inițială, de 20 de ani de închisoare cu executare. Decizia dată de Înalta Curte de Casație și Justiție este definitivă.

Acuzarea a cerut o pedeapsă de 20 de ani de închisoare, verdict dat în prima instanță. Potrivit experților Institutului pentru Investigarea Crimelor Comunismului, există dovezi care atestă că 12 persoane au fost torturate până la moarte din ordinul lui Alexandru Vișinescu.

În pledoaria finală, avocata lui Alexandru Vișinescu a susținut că, la cei 90 de ani pe care îi are, acesta suferă de Alzheimer și demență. Întrebat de judecători de ce au murit deținuții în închisoarea comunistă de la Râmnicu Sărat, torționarul a răspuns: "din cauza vârstei”.