Referendumul pentru familie se putea ține în toamnă, dar a fost blocat de corupția politică, scrie Alianța Familiilor pe pagina sa de internet.

În ultima postare de blog, AFR acuză PNL că a blocat desfășurarea referendumului pentru familie. Deși a strâns trei milioane de semnături, inițiativa cetățenească pentru modificarea Constituției în sensul definirii căsătoriei drept uniunea dintre un bărbat și o femeie, este blocată în Parlament, după ce a trecut de Camera Deputaților. PNL și USR au contestat la Curtea Constituțională legea refendumurilor.
 
Atât PSD, cât și PNL și ALDE au semnat protocoale cu Coaliția pentru Familie prin care se angajau să organizeze Referendumul pentru Familie în 2017.


„Va informăm privind ultimele noutăți de care dispunem referitor la Articolul 48 și referendum. După cum știți Cazul Coman e pe rol în Curtea Europeană de Justiție. Dl Coman cere Curții să constrângă România să-i recunoască "căsătoria” cu un bărbat american în România în contravenție cu legile actuale ale României.
 
Săptămînă trecută Avocatul General al Europei a înregistrat în Curtea Europeană de Justiție o Opinie în care dă drept de cauză dlui Coman și împotriva României. Înțelegem că de obicei Curtea Europeană adoptă opinia Avocatului General cînd își emite deciziile oficiale. Ne putem deci aștepta ca în cîteva luni Curtea Europeană să dea o decizie care nu va fi favorabilă României și, în consecință, nefavorabilă și Articolului 48 și referendumului. Referendul se putea ține în toamnă dar corupția politică din România ne împiedică să ajungem la referendum. Nu e vorba de corupția care e obiectivul manifestărilor din România de mai bine de un an.
 
E vorba de corupția politică a celor care s-au poziționat în primele linii de bătaie împotriva corupției. Corupția, însă, nu înseamnă doar să furi bani. Corupție înseamnă și atentat la democrație și la statul de drept. Cînd un partid (sau partide) din România fac tot ce le stă în putință să tergiverseze ținerea referendumului, noi numim lucrul acesta corupție politică și atentat la adresa democrației și a statului de drept. Ignorarea ori împiedicarea intenționată, în loc de facilitarea exercitării, a dreptului a 3 milioane de români bine intenționați de a-și exercita drepturile constituționale e o crimă politică care nu poate fi trecută cu vederea. Știți despre cine vorbim.
 
Partidele din România care se consideră de dreapta au devenit, așa cum observa Deputatul PNL Daniel Gheorghe luna trecută, primul și cel mai tenace obstacol care blochează referendumul constituțional și vocea a 3 milioane de cetățeni ai României. În toamna, dl Ludovic Orban a vizitat Washington DC și s-a întîlnit cu diverse personalități din lumea politică americană, inclusiv cu unii lideri politici conservatori. Printre ei a fost și Senatorul Ted Cruz din Texas, un conservator autentic, pro-căsătorie și pro-viață. Dl Orban a făcut poze cu dl Cruz care apoi au fost preluate și de mass media din România. Totul însă a fost un paravan de fum. Dl Orban, la fel că dna Raluca Turcan, nu este conservator, nici pro-viață, nici pro-căsătorie naturală. Cine are urechi de auzit să audă”, scrie AFR.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews