ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Referendumul pentru familie se putea ține în toamnă, dar a fost blocat de corupția politică, scrie Alianța Familiilor pe pagina sa de internet.

În ultima postare de blog, AFR acuză PNL că a blocat desfășurarea referendumului pentru familie. Deși a strâns trei milioane de semnături, inițiativa cetățenească pentru modificarea Constituției în sensul definirii căsătoriei drept uniunea dintre un bărbat și o femeie, este blocată în Parlament, după ce a trecut de Camera Deputaților. PNL și USR au contestat la Curtea Constituțională legea refendumurilor.
 
Atât PSD, cât și PNL și ALDE au semnat protocoale cu Coaliția pentru Familie prin care se angajau să organizeze Referendumul pentru Familie în 2017.


„Va informăm privind ultimele noutăți de care dispunem referitor la Articolul 48 și referendum. După cum știți Cazul Coman e pe rol în Curtea Europeană de Justiție. Dl Coman cere Curții să constrângă România să-i recunoască "căsătoria” cu un bărbat american în România în contravenție cu legile actuale ale României.
 
Săptămînă trecută Avocatul General al Europei a înregistrat în Curtea Europeană de Justiție o Opinie în care dă drept de cauză dlui Coman și împotriva României. Înțelegem că de obicei Curtea Europeană adoptă opinia Avocatului General cînd își emite deciziile oficiale. Ne putem deci aștepta ca în cîteva luni Curtea Europeană să dea o decizie care nu va fi favorabilă României și, în consecință, nefavorabilă și Articolului 48 și referendumului. Referendul se putea ține în toamnă dar corupția politică din România ne împiedică să ajungem la referendum. Nu e vorba de corupția care e obiectivul manifestărilor din România de mai bine de un an.
 
E vorba de corupția politică a celor care s-au poziționat în primele linii de bătaie împotriva corupției. Corupția, însă, nu înseamnă doar să furi bani. Corupție înseamnă și atentat la democrație și la statul de drept. Cînd un partid (sau partide) din România fac tot ce le stă în putință să tergiverseze ținerea referendumului, noi numim lucrul acesta corupție politică și atentat la adresa democrației și a statului de drept. Ignorarea ori împiedicarea intenționată, în loc de facilitarea exercitării, a dreptului a 3 milioane de români bine intenționați de a-și exercita drepturile constituționale e o crimă politică care nu poate fi trecută cu vederea. Știți despre cine vorbim.
 
Partidele din România care se consideră de dreapta au devenit, așa cum observa Deputatul PNL Daniel Gheorghe luna trecută, primul și cel mai tenace obstacol care blochează referendumul constituțional și vocea a 3 milioane de cetățeni ai României. În toamna, dl Ludovic Orban a vizitat Washington DC și s-a întîlnit cu diverse personalități din lumea politică americană, inclusiv cu unii lideri politici conservatori. Printre ei a fost și Senatorul Ted Cruz din Texas, un conservator autentic, pro-căsătorie și pro-viață. Dl Orban a făcut poze cu dl Cruz care apoi au fost preluate și de mass media din România. Totul însă a fost un paravan de fum. Dl Orban, la fel că dna Raluca Turcan, nu este conservator, nici pro-viață, nici pro-căsătorie naturală. Cine are urechi de auzit să audă”, scrie AFR.