ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Într-un editorial apărut în Cotidianul, Alina Mungiu-Pippidi vorbește despre popoprul român  ca fiind „primitiv și materialist”.

Alina Mungiu-Pippidi, președintele Societății Academice Române(SAR) și conducătoarea Alianței pentru o Românie Curată, a rememorat câteva episoade din viața Doinei Cornea, una dintre cele mai cunoscute luptătoare anti-comuniste.

„Nici manualele multiple și nici manualele unice nu au reușit să transmită generațiilor care vin datoria de recunoștință pe care poporul nostru primitiv și materialist o are față de câțiva oameni, de la cei care au cerut să i se dea carte și pământ, și au sfîrșit asasinați în păduri și în lagăre (și nu, nu erau cei 21 de comuniști din manualul de propagandă)”, spune Alina Mungiu-Pippidi.
 
ONG-ista a făcut această declarație aducând în discuție o propunere pe care Doina Cornea a făcut-o în 1990, anume ca să fie suspendate ajutoarele din străinătate „pentru că niște comuniști furaseră revoluția”.

„Dar cine erau? Nimeni nu mai știe. E mai șocant la Doina Cornea pentru că e cazul cel mai recent, dar să nu credeți că anul de centenar va putea aduce, sau măcar va încerca să aducă, această enormă recunoaștere care lipsește, această lipsă de merit și de etică pe care o rostogolim de la generație la generație. E doar ultimul an din ceea ce se poate numi, simplu și exact, o sută de ani de nerecunoștință”, a încheiat autoarea.