Alina Mungiu Pippidi, președintele Societății Academice Române (SAR), spune că serviciile de informații controlează „locuri strategice pe internet”.

Fosta bursieră Soroș afirmă că în prima zi de proteste din februarie 2017, oamenii au fost mobilizați de servicii, cele care controlează acum o parte din mass-media. Aceasta spune că nu crede în oameni din presă care timp de 25 de ani au lucrat pentru corupți, iar apoi au devenit liderii bătăliei „anti-corupție”.
 

„În prima zi nu am absolut nicio îndoială că i-au mobilizat diferiți oameni din servicii care controlează locuri strategice pe internet. Prima zi e cea în care în patru ore s-au mobilizat 30.000 de oameni. După aceea, când au fost jumătate de milion de oameni, i-a mobilizat presa, i-a mobilizat indignarea. Acea mare majoritate de oameni a ieșit spontan pentru că au fost absolut indignați de ceea ce se întâmplă. Cum ar fi ieșit și acum dacă era iminent dacă o dă afară pe Kovesi și dacă nu era scandalul ăsta foarte mare de la Ploiești. În momentul în care e o cauză simplă și e clar că o să câștige infractorii și nu cei care, chiar dacă au făcut greșeli, au încercat cât de cât să facă ceva, lumea se mobilizează. Pe de altă parte, dovezile că există grupuri ce nu sunt în regulă au devenit din ce în ce mai clare. Tot grupul ăsta de jurnaliști de la Roșia Montană, care au ajuns să fie mult mai anti-PSD și mai justițiari decât mine, nu a ajuns așa prin convertire.
 
Există vreun tâmpit care crede că după 25 de ani în care ai fost ziarist corupt ajungi în lupta anticorupție? Hai să fim serioși. Cineva îi plătește pe oamenii ăștia, care pe vremuri lucrau pe la Udrea și acum lucrează în lupta pro-justiție. Lumea chiar nu își pune întrebarea cum ne demasca Mălin Bot la Roșia Montană că ne plătește Soros, iar azi e el în fruntea noastră? 

Nu sunt de părere, o știu. Este cu totul imposibil. Am atâtea ore, am încercat să ajut să mobilizăm oameni și vă spun că nu poți să scoți 30.000 de oameni până la ora 16.00, când lumea nici nu a ajuns să se uite la știri, decât dacă ai niște nuclee strategice pe Facebook. Dar cine a investit în ele? Cine a ajuns la ora asta să fie cel mai mare investitor în presă? Firme ale serviciilor secrete care au pe față acțiuni în presa mare. De aceea presa mare nu își face public „ownershipul"; nu știm nimic despre acționariatul unor nume precum Hotnews sau ziare.com”, a spus ONG-ista pentru Ziarul de Iași.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews