ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


De ani de zile se discută despre faptul că alocațiile copiilor sunt foarte mici, însă de fiecare dată când s-a adus în dicuție creșterea acestora s-a spus că nu există bani suficienți la bugetul statului.

Un senator le dă o nouă speranță părinților și copiilor. Acesta a inițiat o lege prin care dorește ca fiecare copil din România să primească o alocație lunară de 100 de euro din momentul în care se naște și până își termină studiile.

Însă, există și unele condiții, alesul dorind să se aplice acest stimulent doar pentru acei copii care nu au deloc absențe de la școală. Banii nu vor fi virați într-un cont al părinților sau tutorelui, ci sub formă de tichete cu destinație precisă: o anumită sumă pentru alimente, o alta pentru haine și alta pentru rechizite.

„Ce poate face un copil, o familie cu 85 de lei lunar? Nimic. Dacă ar primi măcar 100 de euro, atunci, cu acei bani într-adevăr se poate face ceva. Nu toți vor primi acești bani, ci doar cei care nu au absențe la școală. În acest fel îi stimulăm pe tineri să facă copii și pe copii să învețe. Dacă fiecare copil va frecventa grădinița, școala primară, liceul și o facultate, nivelul de educație va crește simțitor”, a declarat senatorul, potrivit Libertatea.ro.  

Acesta spune că se găsesc și sumele necesare pentru a mări alocația copiilor. În primul rând să se recupereze banii găsiți de Curtea de Conturi, cele peste 80 milioane de euro băgate în panseluțe, apoi o accizare a taxei pe viciu cu 0,05 bani.