Parlamentarii opoziției au depus un proiect de lege care vizează toți copiii din România. Acest proiect este gândit astfel încât să aducă modificări serioase la sistemul de alocații, iar copiii vor avea mai multe beneficii, potrivit a1.ro.

Potrivit propunerii legislative, suma pe care un copil o primește de la 1 ianuarie 2019 cu varsta de pană în doi ani trebuie să fie de 300 de lei pe lună, iar cei care au vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani să primească 150 de lei pe lună.  

În prezent, alocația pentru copiii sub doi ani este de 200 de lei, iar pentru copiii cu vârste cuprinse între 2 și 18 ani este de 84 de lei. Cuantumul alocației nu se stabilește întâmplător, ci în raport cu indicele social de referință, care este de 500 de lei în momemtul de față.


Valoarea alocației de stat pentru copii nu a mai suferit modificări de la jumătatea lui 2015.2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.