Ambasada Israelului critică numirea Oanei Stănciulescu în Consiliul de Administrație al TVR, aducând acuzații incredibile.
 
Reprezentanța diplomatică la București a transmis vineri o reacție cu privire la numirea jurnalistei. Potrivit comunicatului de presă, citat de B1 TV, Stănciulescu a pus la îndoială existența Holocaustului și este un exemplu negativ pentru generațiile noi.

Ambasada Statului Israel la București și-a exprimat îngrijorarea față de numirea Oanei Stănciulescu în Consiliul de Administrație al Televiziunii Române. Reprezentanța diplomatică a mai transmis că unele afirmații ale jurnalistei au dus la identificarea ei cu lideri ai Mișcării Legionare, iar viziunile sale pot modifica prezentarea obiectivă a faptelor.

„Ambasada Statului Israel la București a aflat cu îngrijorare despre numirea într-o funcție - cheie, în cadrul Televiziunii de Stat, a doamnei Oana Stănciulescu, jurnalist cu experiență, dar cu nenumărate exprimări publice antisemite și simpatii vădite față de Mișcarea Legionară. Amintim că, prin afirmațiile sale, doamna Stănciulescu a pus la îndoială existența Holocaustului și s-a identificat cu lideri ai Mișcării Legionare, responsabili pentru ororile Holocaustului din România.
 
Dorim să atragem atenția că o astfel de decizie poate avea un impact negativ semnificativ în ceea ce privește prezentarea obiectivă a faptelor istorice și promovarea valorilor democrației, cu precădere asupra noilor generații, vulnerabile în fața unor eventuale dezinformări”, se mai arată în comunicatul citat de b1.ro.

Se pare că acest caz a ajuns să fie dezbătut și în presa israeliană.