ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ambasada Israelului critică numirea Oanei Stănciulescu în Consiliul de Administrație al TVR, aducând acuzații incredibile.
 
Reprezentanța diplomatică la București a transmis vineri o reacție cu privire la numirea jurnalistei. Potrivit comunicatului de presă, citat de B1 TV, Stănciulescu a pus la îndoială existența Holocaustului și este un exemplu negativ pentru generațiile noi.

Ambasada Statului Israel la București și-a exprimat îngrijorarea față de numirea Oanei Stănciulescu în Consiliul de Administrație al Televiziunii Române. Reprezentanța diplomatică a mai transmis că unele afirmații ale jurnalistei au dus la identificarea ei cu lideri ai Mișcării Legionare, iar viziunile sale pot modifica prezentarea obiectivă a faptelor.

„Ambasada Statului Israel la București a aflat cu îngrijorare despre numirea într-o funcție - cheie, în cadrul Televiziunii de Stat, a doamnei Oana Stănciulescu, jurnalist cu experiență, dar cu nenumărate exprimări publice antisemite și simpatii vădite față de Mișcarea Legionară. Amintim că, prin afirmațiile sale, doamna Stănciulescu a pus la îndoială existența Holocaustului și s-a identificat cu lideri ai Mișcării Legionare, responsabili pentru ororile Holocaustului din România.
 
Dorim să atragem atenția că o astfel de decizie poate avea un impact negativ semnificativ în ceea ce privește prezentarea obiectivă a faptelor istorice și promovarea valorilor democrației, cu precădere asupra noilor generații, vulnerabile în fața unor eventuale dezinformări”, se mai arată în comunicatul citat de b1.ro.

Se pare că acest caz a ajuns să fie dezbătut și în presa israeliană.