ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Suporterii englezi vin într-o țară de mâna a treia. Cel puțin asta este impresia pe care o dă ambasada Marii Britanii la București în ghidul lansat pentru fanii lui Manchester City, prezenți în Capitala României pentru meciul cu Steaua.
 
Odată ajunși pe aeroport, suporterii englezi sunt informați că își pot comanda un taxi de la automatele cu touch-screen aflate chiar la ieșire. Ambasada Marii Britanii la București amintește și de tarifele practicate: între 1,3 și 1,6 lei pe kilometru și insistă ca fanii să evite taxiurile-pirat care le vor lua mult mai mulți bani.

Odată scăpați de drumul de la aeroport la hotel, englezii sunt sfătuiți să fie vigilenți. Hoții de buzunare pândesc la tot pasul, susțin britanicii. Așa că cel mai bine ar fi ca actele și bunurile de mare valoare să fie lăsate la hotel. Infractorii acționează în zonele aglomerate, în special în apropiere de case de schimb valutar, lângă hoteluri sau în mijloacele de transport în comun.

Britanicii descriu în îndrumar chiar și modul de operare, arătând că din grupurile de hoți fac parte și copii care distrag ușor atenția turiștilor, astfel încât aceștia să nu mai fie atenți la buzunare. În acest timp, hoții pot fura ceasuri, bijuterii și alte obiecte de valoare.

Pe de altă parte, englezii sunt avertizați, potrivit b1.ro, să nu încerce să intre cu alcool pe stadion, să nu se drogheze și să nu facă scandal pe străzi.