ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ambasada Statelor Unite ale Americii la București își exprimă solidaritatea și sprijinul pentru comunitatea LGBTI (lesbian, gay, bisexual, transgender și intersex) din România, se arată într-un comunicat de presă, postat pe siteul instituției. 

Mesajul vine cu ocazia Pride Bucureşti 2015, care va avea loc între 17-23 mai, la București. Parada Gay de anul acesta va avea loc pe 23 mai.

"Susţinem dreptul acestora de a manifesta în mod paşnic şi legal pentru a atrage atenția asupra problemelor specifice cu care se confruntă aceste comunități", se arată în mesajul semnat de ambasada SUA și alte 19 delegații prezente în România.

Conform ambasadei americane, mai sunt persoane care sunt discriminate pe baza orientării și identității lor sexuale. Persoanele din comunitatea LGBTI trebuie să se bucure de toate drepturile cetățenilor tuturor națiunilor, afirmă semnatarii.

"Unele persoane se confruntă în continuare cu acte de discriminare, direct sau indirect, din cauza orientării și identității lor sexuale. Guvernele noastre încearcă să combată astfel de acte prin promovarea drepturilor omului. Oricine, inclusiv persoanele din comunitatea LGBTI, trebuie să se poată bucura de drepturile și libertățile prevăzute pentru cetățenii tuturor națiunilor", afirmă semnatarii.

Declarația a fost semnată de ambasadele Australiei, Austriei, Canada, Cehiei, Danemarcei, Elveției, Finlandei, Franței, Germaniei, Italiei, Israelului, Marii Britanii, Norvegiei, Olandei, Poloniei, Portugaliei, Spaniei, SUA, Suediei, Ungariei.
 
În România, Codul Civil definește căsătoria drept uniunea dintre un bărbat și o femeie. Recent, proiectul legiferării parteneriatelor civile, inclusiv între persoane de același sex, a primit raport negativ de la Comisia Juridică a Camerei Deputaților, având șanse nule de a fi votat în plen.