Ambasadorul Rusiei la București, Valeri Kuzmin, a declarat că țara sa nu este o amenințare și că nu are „niciun plan de amenințare” la adresa României, informează News.ro.

Rugat de jurnaliști să vorbească despre prezența forțelor multinaționale NATO la Craiova, diplomatul rus a precizat că această chestiune este una internă

„Această chestiune este una internă și ține de răspunderea voastră ca țară. Acest lucru este un lucru intern, eu doar vreau să subliniez că Rusia nu este o amenințare pentru voi și nu are niciun plan de amenințare”, a declarat Valeri Kuzmin.

De asemenea, acesta a precizat că expansiunea forțelor NATO în apropierea granițelor Rusiei este una ”incorectă”.

„În ceea ce privește apropierea forțelor NATO de frontierele rusești, acest proces este unul care a început cu mult timp în urmă. Rusia a considerat și continuă să considere această expansiune a NATO una incorectă, care subminează condițiile și spiritual actului comun semnat în 1996 între Rusia și NATO”, a mai afirmat Valeri Kuzmin.

Ambasadorul Federației Ruse la București s-a întâlnit, la Craiova, cu reprezentanții Consiliului Județean Dolj și Primăriei Municipiului Craiova, iar în cursul serii va avea o întâlnire cu mai mulți reprezentanți ai mediului de afaceri din Craiova.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews