ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ambasadorul Rusiei la București, Valeri Kuzmin, a declarat că țara sa nu este o amenințare și că nu are „niciun plan de amenințare” la adresa României, informează News.ro.

Rugat de jurnaliști să vorbească despre prezența forțelor multinaționale NATO la Craiova, diplomatul rus a precizat că această chestiune este una internă

„Această chestiune este una internă și ține de răspunderea voastră ca țară. Acest lucru este un lucru intern, eu doar vreau să subliniez că Rusia nu este o amenințare pentru voi și nu are niciun plan de amenințare”, a declarat Valeri Kuzmin.

De asemenea, acesta a precizat că expansiunea forțelor NATO în apropierea granițelor Rusiei este una ”incorectă”.

„În ceea ce privește apropierea forțelor NATO de frontierele rusești, acest proces este unul care a început cu mult timp în urmă. Rusia a considerat și continuă să considere această expansiune a NATO una incorectă, care subminează condițiile și spiritual actului comun semnat în 1996 între Rusia și NATO”, a mai afirmat Valeri Kuzmin.

Ambasadorul Federației Ruse la București s-a întâlnit, la Craiova, cu reprezentanții Consiliului Județean Dolj și Primăriei Municipiului Craiova, iar în cursul serii va avea o întâlnire cu mai mulți reprezentanți ai mediului de afaceri din Craiova.