ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În ultimii ani, tot mai mulți șoferi care mergeau la mare alegeau să intre cu mașinile pe plajă. Acum însă se vor gândi de două ori dacă să facă acest lucru pentru că amenzile sunt curpinse între 10 și 20 de mii de lei, anunță reprezentanții Apelor Române, conform Știrileprotv.ro.

Weekendul trecut, în nordul stațiunii Mamaia, au fost filmate pe plajă mai multe autoturisme.

În aceste imagini, doi domni au fost surprinși cum coboară dintr-o mașină de teren și se pregătesc să plece la plimbare, pe plajă. În comoditate, șoferul a parcat autoturismul direct pe malul mării.

"În astfel de cazuri ne autosesizăm și cerem Poliției și Jandarmeriei să identifice și să sancționeze aceste persoane", a spus Marieta Iorga, purtător de cuvânt Apele Române Dobrogea Litoral.

Aceeași amendă o vor primi și cei care vor aduce pe plajă animale de companie. Interdicția este valabilă pe toate plajele de pe litoralul românesc.

Această interdicție a stârnit revolta proprietarilor de câini.

"Abia astazi am aflat că este vorba de o amendă foarte mare, știam că nu este voie, tocmai de asta am căutat un loc mai retras, unde nu sunt oameni. Este o aberație, întâi ar trebui să ne amenajeze un loc și abia apoi să ne ceară acest lucru", a spus o tânără nemulțumită de aceste decizii.

Reprezentanții Apelor Române spun că nu pot cere, legal, celor care au închiriat plajele să amenajeze un loc special pentru animalele de companie pentru că legea nu prevede o astfel de mențiune. Totuși, cei care concesionează plajele, pot amenaja, dacă doresc, cu fonduri proprii, astfel de locuri unde stăpânii să-și poată duce câinii.